Hamarosan kezdődik a harmadik anyanyelvi tábor Sátoraljaújhelyen!

Rovat

Megosztás

Igazi bulinak számít ma már a határon túli magyar gyerekek számára a Rákóczi Tábor Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség idei, harmadik összmagyar anyanyelvi táborába félezer általános iskolás érkezik a szórványból és a diaszpórából.

A Rákóczi Szövetség idei harmadik anyanyelvi tábora augusztus 6-11. között zajlik, ahová ezúttal is a Kárpát-medencei szórvány és a nagyvilág magyar diaszpóra közösségeinek általános iskolásai kaptak meghívást. Mintegy 450 diák érkezik a felvidéki Középső-Ipoly-mentéről, Losonc vidékéről, és Gömörből, a vajdasági Bácskából, Kárpátaljáról a Beregszászi járásból, az erdélyi Hunyad, Bihar, Kolozs és Maros megyei szórványból. Mellettük 70-en érkeznek Kanada, Ausztrália, Mexikó, Egyiptom, Ausztria, Németország, Spanyolország, Írország és az Egyesült Királyság magyar diaszpóra közösségeiből.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntötte az összmagyar anyanyelvi táborba érkezőket.

A III. összmagyar anyanyelvi tábor ünnepélyes megnyitója 2023. augusztus 6-án, vasárnap 18 órakor kezdődik Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban (www.rakoczihotel.hu).

A táborozókat augusztus 8-án, kedden 10 órakor felkeresi Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is.

Az anyanyelvi tábor legfőbb célja, hogy a szórványból és a diaszpórából érkező általános iskolás korú gyermekek magyar környezetben minél több élményt, barátságot és emléket szerezzenek, illetve erősödjön a magyar nyelv és kultúra ismeretük, és szeretetük.

A részletes program itt érhető el.

Kedvcsinálónak két videós összefoglalót is láthatnak az előző összmagyar anyanyelvi táborról.

Aki látta a viedókat, az most már tudja, miért jelentkeznek egyre többen ebbe az anyanyelvi táborba! Jó táborozást mindenkinek augusztus 6-tól!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta