Ezt nézed:  / Zene / Hangszert a kézbe Győr!

Hangszert a kézbe Győr!

December 5-én Győrbe érkezik Magyarország legnagyobb élménypedagógiai vándortárlata, a Hangszert a kézbe program. A száznegyven zeneeszközt felvonultató, rendhagyó ének- és zeneórákkal, minikoncertekkel, és szakmai rendezvényekkel kiegészített interaktív kiállítás keddtől szombatig ingyenesen látogatható a győri Rómer házban.

Hangszert a kézbe, országjáró zenei játéktár és zenei oktatósorozat, 12. állomásán a győri és Győr környéki fiatalokat és zenebarátokat szólítja meg, akik a Rómer ház falai közt a zenei játszótér hangszerkínálatának sokféle hangszeréből, illetve 16 rendhagyó énekóra, 7 hangszeres és hangtechnikai kurzus, és számos koncert közül válogathatnak majd. A győri kiállítást megnyitja Rózsavölgyi László – Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke –, köszöntőt mond Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program megvalósításáért felelő kollégium vezetője és Balogh Géza (a Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke.

Az NKA Hangfoglaló Program által támogatott utazó kiállításra eddig több mint 30 ezren voltak kíváncsiak. A zenei játszótér alkalmanként négyszáz négyzetméteren több mint száznegyven hangszert vonultat fel, immár hét csoportban, hiszen az őszi turnén már komoly- és népzenei hangszerek is kézbe vehetők. Az ötnapos rendezvényhez kapcsolódóan rendhagyó énekórákra is várják elsősorban az iskolásokat, ahol országosan ismert zenészek és pedagógusok vezetnek be a hangszerek, a zenélés, a zenetanulás világába. A Hangszert a kézbe programsorozat legfontosabb célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának lehetőségét, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra.

A győri Hangszert a kézbe rendezvény december első hetében, keddtől szombatig 08.30-18.00 óra között ingyenesen látogatható. A rendezők kérése, hogy nagyobb csoportok érkezését érdemes előre bejelenteni a szervezők által megadott elérhetőségek valamelyikén. Részletes programleírás és további információk az esemény facebook oldalán érhetők el.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share