Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Házasság a világ körül

Házasság a világ körül

Ahány ország, annyi szokás. Ez a házasságkötésekre is igaz. Igyekeztem összeszedni nektek, hogy milyen egy házasság más-más országokban. A kultúrák szokásai igencsak eltérnek. Ami nálunk furcsának számít, az valahol máshol teljesen természetes.

 

India

A menyasszonyi ruha nem fehér, hanem nagyon élénk színű. Piros, vagy annak valamilyen erős árnyalat. Érdekes, hogy a pár nem ehet semmit a szertartás előtt, valamint köszöntésképpen egymásra sárga pórt szórnak. Maga a mennyegző időpontja is különleges, ugyanis nagyon körültekintően választják meg a csillagok állásának megfelelően. Gazdagságot szimbolizálva sok ékszert viselnek magukon.

 

Ghána

A ghánai hagyományos esküvő nem minden menyasszony álma, ugyanis a leendő feleség az esküvő előtti néhány hónapban el van zárva és csak a női rokonaival találkozhat. A szertartás alatt szintén színes ruhát viselnek, ami a pár családi színeit hívatott mintázni. A pénz, illetve az ajándékok nagy szerepet játszanak, ugyanis ezzel kezdik el a közös életüket.

 

Japán

A tradicionális japán esküvőn a menyasszony fehér kimonót visel, ami a tisztaságát hivatott szimbolizálni. Nem mindig szerelemből házasodnak, gyakori az érdekházasság, de még különösebb az a szokás, hogy felbérelnek valakit, aki megtalálja a menyasszony, vagy a vőlegény megfelelő párját. Az esküvő előtt a menyasszony összes értékét átviszik a vőlegényhez, hogy mindenki megcsodálhassa azokat.

 

Zaffa

Itt nagyon furcsák lehetnek számunkra a szokások, ugyanis a lányokat már a születésük előtt eljegyzik. Átlagosan 14 éves korukban házasodnak össze egy napernyő alatt, leendő házuk bejárata előtt a földön ülve, majd a szertartás után megcsókolják szüleik térdét, ezzel kifejezve, hogy a jövőben is számíthatnak rájuk.

Házasság a világ körül
Szerinted a magyar szokások szépek?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share