Henyélés vagy kondi? Melyiket válasszam?

Rovat

Megosztás

Te inkább Garfield vagy Johnny Bravo példáját követed? Az örök lustaság híve vagy, vagy te vagy a megállíthatatlan örökmozgó, aki imád edzeni, és szereti nézni, ahogy formálódik a teste? Most megtudhatod, milyen előnyökkel járhat a két életmód. Figyelem! Semmi elkeseredés, ha a leírtak alapján  teljesen borzalmas állapotban vagy/ leszel: még van időd változtatni 😉 

 

eat-all-the-food1

 

demotivation.us_Hard-work-pays-off-later-Lazyness-pays-off-NOW_130822779688

Magadra ismertél a fenti képekben? Te is szeretsz egész nap lustálkodni, és finomságokkal tömni magad? Akkor te a Garfield- kategóriába tartozol.

Lássuk, mik is a henyélés előnyei: nem kell pénzt költened a drága kondibérletre, nem kell beszerezned se sportcipőt, se sportfelszerelést, se sporttáskát. Azt csinálsz egész nap, amit akarsz. Lustulhatsz, mint Garfield, 0-24-ben. Nem fáradsz el az akár órákig tartó edzésektől, teljesen kipihent maradhatsz egész nap.

Na, de mint mindennek, ennek is megvan az árnyoldala: megjelennek a hurkák a hasadon (igen-igen, ez a világ egyik legutálatosabb dolga), megnő az esélye az elhízásnak, főleg, ha nem túl egészséges kajákat fogyasztasz. Egy idő után bepunnyadást okoz a mozgáshiány,  fáradtabbnak/levertebbnek érzed magad, és a koncentráció is nehezebb lesz számodra. És akkor még nem is beszéltünk a sok-sok  megbetegedésről, amiket a rendszeres sportolás megakadályozhat…

 

FitnessMeme4

T_Day_Workout_Main

Ha a fentebb leírtak közül semmi se jellemző rád, mivel imádsz sportolni, kondiba járni, izmosodni, illetve odafigyelsz arra, hogy mit eszel, a második kategóriába tartozol.

Következzenek a prok és kontrák ezzel az életmóddal (Johnny Bravo-style) kapcsolatban!
Íme az edzőterembe járás előnyei:  formás tested lesz, legyőzheted önmagad, hizsen folyamatosan bizonyíthatsz magadnak azáltal, hogy egyre több km-t tudsz egyszerre lefutni/ egyre nagyobb súlyokat tudsz emelni. Minden nap teszel valamit az egészségedért, ez a tudat pedig a lelkednek is jót tesz. A sportolás vonzza az egészséges táplálkozás iránti vágyat,ezáltal szervezeted is duplán jól jár. A konditermekben akár még tök király barátságok is születhetnek, akikkel aztán együtt tudsz majd járni edzeni. Mindezek mellett fontos azt is megemlíteni, hogy esténként sokkal nyugodtabban fogsz aludni, hiszen rendesen lefárasztod a tested a napi 1-2órás mozgással.

Hátrányok: hátrányai nem igazán vannak a kondiba járásnak ,max. annyi, hogy drága a havibérlet, illetve, hogy mindig össze kell szedned az edzőcuccot, és rá kell szánnod magad, hogy elindulj.

A Diamond Modell Rivercast Esztije felvázolja a helyzetet, hogy mik közül választhatsz. De megsúgjuk nektek, hogy neki sem a chips zabálástól van ilyen szép alakja! Így nem volt nehéz modellként is helyt állnia! Mellesleg profi kosaras. 😉

11084529_10204050715297524_1268221987_n

 

Henyélés vagy kondi? Melyiket válasszam?
Te rendszeresen sportolsz?

Fotó: http://ericarascon.com, lazygirlfitness.com.au, www.demotivation.us, www.pinterest.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta