Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Rend, káosz, egyensúly – így segít a feng shui a tanulásban is

Rend, káosz, egyensúly – így segít a feng shui a tanulásban is

Kreatív káosz vagy katonás rend? Te melyik típusba tartozol? A körülötted lévő tárgyak elhelyezkedése nagyban befolyásolja a hangulatod, az érzékelésed, és nem utolsó sorban a tanulási folyamatot is. A feng shui alapja a személyre szabott rend – megmutatunk most néhány trükköt, amellyel megtalálhatod a hozzád leginkább passzoló „rendet”.

Bágua? Az valami spanyol népi tánc?

Nem. A bágua-térkép megmutatja, az adott térnek melyik részén, milyen energiák összpontosulnak a legerősebben. Ha úgy alakítod ki az enteriőrt, hogy megerősítsd ezeknek az energiáknak a hatását, akkor sikerélményekben lehet részed az adott területen. Nézzük, hogy is néz ki egy ilyen térkép:

fengshui

 

A térkép összesen kilenc részre osztja a teret. Ha a tanulásról beszélünk, akkor az íróasztalodat, illetve a tanulósarkodat érdemes az önművelés és tudás területén kialakítani. Ha erre nincsen lehetőséged, ne aggódj, akkor sem maradsz buta. 🙂 Persze, ehhez az is kell, hogy tegyél ellene, de akad itt még egy tipp. A feng shui bágua térképét nem csupán a szoba egészére nézve alkalmazhatod, de akár csak az asztalod területét is feloszthatod a térkép szerint.

feng-shui-desk-bagua

Oszd fel az asztalodat is a kilenc terület szerint, és mozgósítsd a pozitív energiákat! Így a siker területére kerülhet a reflektorfényt imitáló lámpa, a segítőkész emberek helyére a mobilod – arra az esetre, ha telefonos segítséget vennél igénybe a matekpéldához – , vagy a tudás helyére egy jó nagy lexikon, és így tovább.

 

feng-shui-desk-placementPlusz egy cserépnyi élet

Nem kell ahhoz feng shui gurunak lenni, hogy tudjuk, egy kis zöldtől mennyivel jobban érezzük magunkat. (Nem nevet!) Dobd fel az asztalod valamilyen növénnyel, a lényeg, hogy élő legyen. Az én személyes kedvencem a bambusz, ami a keleti bölcsek szerint szerencsét, egészséget és minden jót hoz a gazdájára. Plusz: ha totál nem értesz a növényápoláshoz, ő lesz a legjobb haverod, mert a legmostohább körülmények között is túlél téged!

 

Woman holding a group of bamboo plants.

 

Feng shui a tanulásban
Te bírod a feng shuit?

Képek: pinterest.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share