Heves vita a Raoul Wallenberg Humán Szakközépiskola megszüntetéséről

Rovat

Megosztás

Hétfő délután a Raoul Wallenberg Humán Szakközépiskola megszüntetésének ügyét tisztázandó gyűltek össze a szülők és az iskola képviselői. Kérdéseiket feltették a Klik képviselőjének is. A kormány az iskola megkérdezése nélkül be akarja zárni az intézményt, feltételezhezően azért, mert a frissen renovált épületre igényt tart a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az iskola diákjait több budapesti intézményben helyeznék el, többek között építőipari szakközépiskolában is.

Az esemény nem volt nyilvános a sajtó számára, néhány információ azonban kiszivárgott a gyűlésről.

1: Az intézmény pozíciója egyedülálló volt. 2007 óta az iskola Budapest egyetlen egészségügyi, szociális és pedagógiai képzést biztosító oktatóhelye. – mondta a fórumon az Egyészségügyi Szakszervezetek elnöke.

2: Egy tanuló az itt tanultak segítségével élesztette újra 16 éves testvérét, akinek leállt a szíve.

3:A Klik szakképzési főosztályvezetője, Halász József részt vett a fóumon. Kérdésre válaszolva azt állította, még nem született meg a végső döntés az ügyben, a Klik csak megkezdte az átszervezést. A diákok ezzel együtt kaptak konkrét informácókat arra nézve, hogy hol kezdhetik a tanévet szeptembertől.

4: Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint megalázó helyzetbe hozta a Klik a szülőket, mivel elvileg kikérik a véleményüket, de valójában a tényleges kérdés nincsen pontosítva.

Információk: Index.hu

Kép: keills.wordpress.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta