Hibrid oktatásra van szükség a pedagógusok szerint

Rovat

Megosztás

A pedagógusok igyekeznek, a lehetőségeikhez mérten, a legjobban kezelni a mostani helyzetet. Ugyanakkor többen is azt gondolják, hogy hibrid oktatásra lenne szükség a hagyományos helyett. Ezzel mire gondolnak? Lássuk!

A Pedagógusok Szakszervezete – MTI-hez eljuttatott – közleményében azt írta, hogy az őszi szünet után az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban hibrid oktatás bevezetésére van szükség.

Mit jelent az hogy hibrid oktatás?

A hibrid oktatás kifejezést a hagyományos és a távoktatást ötvöző tanítási módszerekre használják. Vagyis, a suliba járás és az otthon tanulás ötvözése hibrid oktatást eredményezne.

A pedagógusok szerint az osztályokat két csoportra kellene bontani, az egyik csoport összesen 3 napot járna iskolába, kettőt otthon tanulna, a másik fordítva, a következő héten pedig cserélnének. Így csökkenthető lenne a találkozások száma, ezáltal a fertőzés veszélye.

Mint írták Facebook-oldalukon:

A pedagógusok nehezen igazodnak el az új, nem egyértelmű iskolai eljárásrendek között, és szinte lehetetlennek érzik a 1,5 méteres távolság és az étkeztetési megkötések betartását. Az iskolákból eközben kezdenek eltűnni a tanulók. Bármilyen betegség esetén 10 napos házi karanténba küldik őket, ahonnan kizárólag orvosi igazolással térhetnek vissza úgy, hogy orvos nem is látta őket.

 

Szorgalmazzák azt is, hogy az őszi érettségi időszakában legalább olyan szigorúak legyenek a biztonsági intézkedések, mint a tavaszi érettségi alatt.

GIF forrása: giphy.com

Hibrid oktatásra van szükség a pedagógusok szerint
Szerinted ez jó megoldás lenne?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta