Hisztije miatt került életveszélybe a magyar tini!

Rovat

Megosztás

Többszörösen megdöbbentő, ami vasárnap délelőtt történt Nyíregyházán. Egy 14 éves lányt azért, mert állítólag „hisztizett”, az apja az elektromosan működő ablakokat felhúzva, az autót központi zárral lezárva ott hagyta a kocsiban. Majd, mintha minden rendben lenne, a család többi négy tagja látogatást tett a Nyíregyházi Állatparkban – számolt be róla a FrissMédia.

A hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszott és az egyterű autó utastere egyre melegebbé vált.

Mi az, hogy nem tudta kinyitni a kocsit belülről egy 14 éves lány?

Ezen mi is elgondolkoztunk, első körben – helyesen – arra tippeltünk, hogy a gondos, háromgyermekes családfő bekapcsolta a biztonsági gyerekzárt. Azaz a két hátsó ajtót így még menet közben sem lehet kinyitni belülről.

Csakhogy, ha ez történt volna, akkor az első ajtót ki tudta volna nyitni a gyerek – de az sem nyílt belülről. Az ablakok elől-hátul elektromos rendszerűek a kocsiban, vagyis gyújtás nélkül nem üzemelnek.

Az idő telt és a lány egyre rosszabbul érezte magát.

A levegő fogyott, a hőmérséklet emelkedett, így töltött több órát az apja által kiszabott fogságban a 14 éves lány, mígnem kétségbeesve segítségért kezdett kiabálni.

Az arra járók végül a kocsi egyik kis ablakát betörték, majd értesítették a rendőrséget. Két szolgálatban lévő rendőr, Ferenc és Roland érkeztek ki a helyszínre. Azonnal felismerték, hogy életveszélyes helyzet állt ellő.

Miután a bajba jutott lánnyal megbeszélték, hogy takarja be és így védje magát az üvegszilánkoktól, egy civil segítségével villáskulccsal betörték a kocsi ablakát. Kiemelték a lányt, majd átadták az időközben kiérkező mentőknek.

A rendőrök sem tudták kinyitni a kocsi ajtaját belülről.

Elsőre talán műszaki hibára gondolna az ember, de kérdésünkre a márkaképviselet szervizének vezetője elmondta, hogy a kettős reteszelés egy biztonsági lehetőség. Ha a központi zár vezérlőjét egyszer nyomják le, akkor “hagyományos” zárás történik, azaz a lezárt kocsit belülről ki lehet nyitni. Azonban ha a vezérlő gombját kétszer nyomja meg a tulajdonos, akkor kettős reteszelés jön létre és lezárt kocsit se belülről, se kívülről nem lehet kinyitni.

Az apának tudnia kellett volna, hogy a kocsit kettős reteszeléssel zárta le.

Tisztázásra vár az is, hogy miért húzta fel az apa az összes ablakot, tudva, hogy azok gyújtás nélkül nem húzhatók le, miért zárta rá a kocsit a lányára és miért vitte el az indítókulcsot, úgy, hogy tudta: több óra múlva jönnek csak vissza.

A mentés után körülbelül 30-40 perccel érkeztek meg a szülők. Azt mondták, nem gondolták, hogy ilyen baj történhet, és azt hitték, hogy a lezárt autó ajtaját a lány ki tudja nyitni belülről.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a mezőkeresztesi házaspár ellen.

Főkép: illusztráció, fotók: FrissMédia

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta