Hivatalosan is megkezdődött a matekérettségi, hajrá!

Rovat

Megosztás

Pontosan 9 órakor hivatalosan is elkezdődött a matekérettségi, elő a körzőkkel, vonalzókkal, szögmérőkkel, hajrá diákok!

Tegnap magyarból mutathattátok meg, mit tudtok, ma pedig előkerül a körző, vonalzó, szögmérő, függvénytábla, számológép – ezeket az eszközöket nyugodtan használhatjátok a mai megmérettetésen. Sokan nagyon féltek a mai naptól, hogy vajon milyen feladatokkal jár majd a matek. Túlságosan rettegni azonban nem érdemes, egy kis szőlőcukor, csoki, sok víz, jó adag energia, és higyjétek el, menni fog!

9 órától 12 óráig írhatjátok a mai feladatlapot, ami ismét két részből áll. Középszinten az elsőre 45 perc – ebben rövid többségében egyszerű, alapfogalmakat számonkérő, ellenőrző feladatok lesznek-, majd jöhet a mumus része, a második kör, melyben már jóval összetettebb feladatokat kapnak a diákok, erre 135 percet kapnak.

Az emelt szintű matekérettségire is ugyanezek a szabályok vonatkoznak, ellenben a második részbe nem három, hanem öt feladat tartozik, melyből négyet kell megoldani.

Hajrá-hajrá!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta