Ezt nézed:  / Hírek / PR / Suli / Hogyan éljük túl a matekórákat?

Hogyan éljük túl a matekórákat?

A matek az a tantárgy, ami legtöbbünknél nagyon súlyos károkat tud okozni egy év végi bizonyítvány látképén. Minek kéne történnie, hogy megtörjön végre az ördögi kör az egyesekkel, kettesekkel és a szerencsésen összeszedett hármasokkal?

Az alapvető probléma a matekkal az, hogy olyan, mintha egy nagyon ronda emberrel kéne elmenned randizni, aki unalmas, nincs humora és ha ez még nem lenne elég az egész randi alatt egyfolytában téged kritizál. Nem csoda, ha nem ezzel az alakkal szeretnéd aztán tölteni a délutánjaidat igaz? A matektanárod pedig éppen valami ilyenre akar téged rávenni. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát vagy elhatározod, hogy mostantól neked azok jönnek be, akik mellett halálra unod magad minden egyes találkozáskor és megtalálod a pozitív oldalát annak, hogy ráadásul egyfolytában csesztetnek, vagy pedig azt mondod, ideje szakítani, és keresni valaki hozzád illőt. Persze mégse állíthatsz be matekórára úgy, hogy tanár úr/nő azt hiszem szakítanunk kell, mert úgy érzem nem tart sehova a kapcsolatunk. Na itt jönnek képbe a különféle segédeszközök 🙂

Most mutatunk valami olyat, amit eddig még nem láttál. Mutatunk egy világot, ahol a matek egyszerű, könnyen érthető és még vicces is. Nem hiszed? Hát akkor ezt most neked írtuk:

A mateking.hu egy online matematika oktató oldal a középiskolai matematika fájdalommentes megértéséhez. Az egyébként életveszélyesen unalmas tudásanyagot próbálja úgy átadni nektek, hogy az kimerítse a közérthetőség és egyszerűség fogalmát. Ide kattintva csekkolhatod, hogy miről is van szó.

A mateking.hu készítői jól tudják, hogy matekot tanulni unalmas. Így aztán alapvetően változtatták meg a matematika oktatás metodikáját vizuálisan érdekessé és izgalmassá tették.

A vicces magyarázatok, a rövid egyszerű és érthető kizökkentenek a száraz tanulnivalóból és garantáltan a legrövidebb utat mutatják a matek megértése felé. Ezáltal sok időt spórolnak meg neked és közben még szórakozol is.

Itt egy tizenegyedikes tankönyvben szereplő definíció csak erős idegzetűeknek:

“A b szám a alapú logaritmusa az a kitevő, amelyre a-t emelve b-t kapunk, ahol a > 0; a ≠ 1 és b > 0. Jele: logab.”

 

…a mateking.hu viszont így magyarázza el, hogy mi is az a logaritmus:

 

Összesen tizennyolc nagy középiskolai témakört ölel fel a honlap, s ráadásul még gyakorlótesztek is megtalálhatóak rajta, amelyeket regisztráció után te magad is kitölthetsz.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share