Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Hogyan háríts, ha nyomulnak rád?

Hogyan háríts, ha nyomulnak rád?

Szeretjük, ha tetszünk másoknak, de, ha direktben nyomulnak ránk, és nekünk egyáltalán nem jön be a dolog, az gáz. Lehet, hogy ártalmatlannak tűnik a helyzet, de akkor mégis miért van az, hogy néha én érzem rosszul magam, ha le akarom koptatni a srácot?

Buliban, részegen, ha odajön valaki, akkor simán pár odavakkanással elintézzük ezeket spicces barátnők segítségével. De mi van akkor, amikor egy haverod ismerősével beszélgetsz egy nagyot, de nem akarsz tőle semmit, ő viszont nem egyértelműen viselkedik?

Vagy, amikor a menő srác, akiért mindenki odavan, se szó, se beszéd lesmárol valamilyen bulis alkalommal, és egyáltalán nincs kedved hozzá, de nem mered visszautasítani?

Nehéz dolgok ezek, furcsa, hogy miért érzem kellemetlenül magam egy ilyen szituban. Cikinek érzem? Nem akarom megbántani? Vagy félek, hogy mások, vagy a srác mit fognak rólam gondolni?

Több ilyen eset is volt, és utólag visszagondolva, mindegyik hihetetlenül gáz. Ha te nem akarsz semmit, akkor nem szabad, hogy rád erőltessenek bármit is, még ha ezerrel nyomulnak, akkor sem.

Ha olyan emberről van szó, aki esetleg félreértette a jó szándékú kedvességedet, akkor óvatosan mondd neki, amikor valamire készül, hogy bocsi, de ez nem az én világom.

Nem szeretném most ezt, sajnálom.

Figyelj, ehhez nekem nincs kedvem.

Szerintem valamit félreértettél.

Ha normális, érteni fogja és talán egy kis kínos köhögcsélés után már meg is oldódott a helyzet.

Viszont, ha valaki erőszakosan nyomul, az már más tészta. Ha erővel akar valamire rákényszeríteni, vagy lelki nyomást gyakorol rád, heccel, úgy sem mered, te ehhez úgyis kicsi vagy és hasonlók, akkor határozottnak kell lenned.

Nem lehet óvatosan, gügyögve, halkan mondani, hogy nem igazán szeretném. Mert, aki ilyen módszerekhez folyamodik, azokat nem hatja meg.

Légy erőteljes, mondd meg, hogy figyelj, én ezt nem akarom, nem érdekelsz, hagyj békén.

Állj ki magadért! Ne engedd, hogy bármi olyat tegyen, amit nem akarsz. Ne gondolj arra, hogy mások hogy látják majd a helyzetet, vagy mennyire menő a srác, akiről szó van. Itt te vagy a fontos, és az, hogy mit szeretnél és még inkább, hogy mit nem. Ne tegyél olyat, amit másnap reggel megbánsz, vagy nyomot hagyhat a lelkedben.

Borítkép: chaostrophic.com

Nyomulós srácok
Veled előfordult már, hogy ezerrel nyomultak rád?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share