Hogyan készültök ti az érettségire? Mitől féltek, merre szeretnétek továbbindulni? – Három diák válaszolt a kérdéseinkre

Rovat

Megosztás

Hogyan készültök a vizsgáitokra? Mit vesztek fel a nagy napon? Mi miatt izgultok a legjobban? Három Komárom-Esztergom megyei gimis válaszolt hét kérdésünkre.

 Íme, a mi kérdéseink, és lentebb olvashatod a válaszokat is!

1., Milyen suliba jársz?

2., Mely tárgyakból érettségizel?

3., Hol szeretnél továbbtanulni?

4., Mikor kezdtél el készülni az érettségire? Milyen módszerrel készültél?

5., Ha már vizsgáztál mit találtál a legnehezebbnek és mit a legkönnyebbnek a vizsgán? Ha még nem vizsgáztál, mitől félsz a legjobban, illetve a legkevésbé?

6., Hogyan indultál el a szóbeli érettségi reggelén otthonról? Meséld el, mikor keltél fel, mit reggeliztél, mit vettél fel stb.! Ha még nem vizsgáztál, meséld el, hogyan telt a reggeled!

7., Mi a legkínosabb dolog, ami megtörténhet egy érettségi szóbeli vizsgán?

 

Dani (18)

1: A tatai református gimnáziumba járok.

2: Idén magyarból, töriből, és fizikából vizsgáztam középszinten, matekból emelt szinten. Tavaly németből viszgáztam középszinten.

3: A BME-en vagy ELTE TTK-án, matek szakon szeretnék továbbtanulni.

4-5: Matek emeltre körülbelül novembertől készültünk órán. Két hetente, hetente majd 3-4 naponta kellett feladatsorokat csinálnunk…fizikára vizsga előtt 3 nappal kezdtem el csinálni előző év feladatait, de órákon már korábban készültünk teszt és kifejtős feladatokkal egyaránt….Magyarból 2-3 szövegértést írtam előtte, meg megoldottam a próbaérettségit …Törire pedig az utolsó héten írásbeli előtt minden nap vittem be előző évek feladatait és megoldottuk páran őket. Az esszéírásra úgy készültem, hogy átnéztem az ajánlott témákat, amelyeket a szaktanár és az interneten is javasoltak.

6: A matekszóbeli reggelén 7-kor felkeltem hogy tanuljak, még mert át kellett még néznem a tételeimet (ezeket szeretem magam kidolgozni mert úgy tudom csak igazán megjegyezni, más tételei nem az én logikám alapján vannak megírva, így azokból sokkal nehezebben tanulok)…Ilyenkor a reggeli nehezebben megy mert összeszűkül a gyomrom, de az energia miatt mindig eszek valamit. A vizsgára öltönyben mentem és édesapám vitt be a suliba.

7: A legkínosabb az lehet, ha a középszintű szakos tanárodnál olyan tételt húzol amit nem tanultál meg, és csalódik benned…Sok a kínos csend, nem tudsz válaszolni a kérdéseikre. Remélem ilyen nem fog velem megtörténni. 😀

Döme (18)

1: Gimnáziumba járok.

2: Matematikából, történelemből, földrajzból, magyarból, németből érettségizem; Ebből a matematika és a történelem emeltszintű vizsga lesz, a többi pedig középszintű

3: A Corvinus Egyetem gazdasági karán szeretnék továbbtanulni.

4: Matematikára januárban már elkezdtem tanulni, és naponta 2-3 órát fordítottam rá. Főleg előző évi feladatsorok megoldásával gyakoroltam. Ami a törit illeti, egész évben jártam a suliban “áttekintő-felkészítő szakkörre”, illetve az utolsó 2 hetet nyomtam meg jobban. A két középszintű érettségire jóformán semmit sem tanultam.

5: Legnehezebben nekem az emelt vizsgák mentek, de azok sem azért, mert különösebben nehezek voltak, hanem mert ismeretlen volt a közeg.

6: A vizsga napján nem reggeliztem semmit, és úgy még nem izgultam soha mint akkor. Természetesen öltöny-nyakkendő párosítást vettem föl.

7: Szerintem a póttétel húzásánál nem lehet semmi sem kínosabb.

Dani (19)

1: Gimnáziumba járok.

2: Magyarból, angol nyelvből, történelemből, matematikából, kémiából, informatikából fogpk érettségizni.

3: Az egri Eszterházy Károly Főiskolán vagy a veszprémi Pannon Egyetemen szeretnék továbbtanulni.

4: A gimnázium négy éve alatt tudatosan készültem az érettségi vizsgáimra, de a végső felkészülést az utolsó évemben kezdem el.

5: A legnagyobb félelmet bennem a humántárgyak keltik , amitől a legkevésbé tartok az pedig a kémia, illetve a matematika, ezek sokkal közelebb állnak hozzám.

6: Az előrehozott informatika szóbeli vizsga előtt kicsit nehezen aludtam.A reggelimet az iskolába menet ejtettem meg, mivel ilyen stresszhelyzetben nem igazán tudok enni/inni, ezért erre nem tettem akkora hangsúlyt. Nem igazán szeretem a zakót , szívesebben vettem volna fel a szerencsepólómat , de az ünneplő kötelező.

7: A legkínosabb dolog ami történhet velem szóbelin talán az , hogy rosszul végzek el egy kémiai kísérletet, és az egy idegen bizottság előtt rosszul veszi ki magát.

Mindjárt itt a szóbeli érettségi!
Szerinted mi a legkínosabb, ami a szóbelin megtörténhet veled?

Kép: jarche.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta