Diáklányt zaklatott a tanárunk!

Rovat

Megosztás

Sötét titok a szertárból.

Gyulának, alighogy megkezdte a középiskolát, azzal kellett szembesülnie, a felnőttek világa nem olyan vonzó, mint gondolta. Iskolájukban nagy port kavart a hír: az egyik tanár molesztálta diákját.

– Elsőéves voltam, amikor a dolog történt – kezdi a volt diák. – Eleinte csak suttogtak róla, de az ilyen halk szóbeszédnek mindig van valóságalapja. Ennek is volt. A hírek arról szóltak, hogy az egyik tanár molesztált egy végzős lányt fényes nappal a szertárban. Hogy pontosan mi történt, az nem derült ki. Nagyon meglepődtem, habár személyesen nem ismertem a pedagógust, mivel nem tanított. Csak a folyosón találkoztam vele, és nem látszott rajta, hogy ilyen szándékai volnának. Ötvenöt-hatvan év körüli lehetett, a lány pedig – ahogy említettem – negyedikes. Személyesen ugyan őt se ismertem (nem foglalkozott ő elsősökkel…), arra viszont emlékszem, hogy nagyon csinos volt. Nyilván azért őt nézte ki a tanár, mert ő tetszett meg neki. Az eset több napig téma volt az iskolánkban, még az újságban is írtak róla. Rendőrségi ügy viszont nem lett belőle. Igaz, hogy a tanárt azonnali hatállyal elküldték, de nem kellett börtönbe vonulnia, új állást talált. A lány viszont nem hagyta el az iskolát, és itt érettségizett le.

pedofiliaa1

Kettős mérce

Az említett eset még a Kádár-korszakban történt. Azóta számos hasonló ügyről lehetett hallani a hírekben, de ez csak egy töredéke az elkövetett erőszakos cselekedeteknek. Rengeteg megszégyenített lány nem mer beszélni, saját magát hibáztatva. Mások viszont – például egy egyes vagy egy intő miatt haragra gyúlva – azt kezdik híresztelni tanárukról, hogy az zaklatta őket. De az is megeshet, hogy egy kedves szót értenek félre, és ezzel a félreértéssel tönkretehetik oktatójuknak nem csupán a karrierjét, de az egész életét is. Pár éve egy mohácsi rajztanárt szeméremsértéssel és hat-nyolc éves diákjai fogdosásával vádoltak, néhány tanítványa viszont szimpátiatüntetést tartott mellette. Szerintük bármiféle hátsó szándék nélkül, csupán szeretetből simogatta meg a gyerekeket.  A férfit ugyan fegyházbüntetésre ítélték, valószínűleg sosem derül ki a teljes igazság – ahogyan az sem, mi történt abban a bizonyos szertárban, 1978-ban.

Zárt ajtók mögött
Veled történt hasonló megrázkódtatás?

Szerző: Fekete Fanni

 (Fotó:weheartit.com, vesti.mk)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta