Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Hogyan működnek a különböző fogamzásgátló módszerek?

Hogyan működnek a különböző fogamzásgátló módszerek?

A csapból is az folyik, hogyan védekezz, ha szexelsz. De hogy? Mivel? Hogy is működnek ezek a dolgok?

Ezeket a módszereket hallásból mindenki ismeri, de mennyien vannak azok, akik tudják is, hogyan kell használni őket és hogyan hatnak? Ha te is szeretnél a pároddal ágyba bújni, nem árt, ha tudod, milyen védekezési módszerben bízhatsz.

Óvszer

A legnépszerűbb, a legegyszerűbb. Csak felhúzza a fiú és mehet a menet. Nem kell előtte nőgyógyászhoz menni és nem vényköteles. Ennek segítségével nem kerül a hüvelybe spermium, amiben szinte biztos lehetsz, de mindig nézd meg utána, hogy nem szakadt-e ki. A terhességen kívül a nemibetegségektől is véd. Ez az egyetlen módszer, ami erre is képes.

Fogamzásgátló tabletta

Ebben az esetben ugyan el kell menni a nőgyógyászhoz egy vizsgálatra, és receptet is kell kérni, de ideális megoldás lehet azoknak, akik jobban szeretik óvszer nélkül, ráadásul jobban meg is éri anyagilag, ha sokat vagytok együtt. Naponta kell beszedni azonos időpontokban (1-2 óra eltérés belefér) 21 napig, majd 7 napig nem, ezalatt fog jelentkezni a menstruáció. Fontos, hogy hasmenés vagy hányás esetén nem biztos, hogy hat, ezért ezután a következő levélig védekezz óvszerrel is. A dolog érdekessége az, hogy azért nem tudsz tőle teherbe esni, mert becsapja a szervezeted: azt hiszi, már terhes vagy.

Hüvelygyűrű

Úgy hat, mint a tabletta, mivel ebben is hormon van, csak az alkalmazása más. Fel kell helyezni a hüvelybe, akárcsak egy tampont, majd 3 hétig semmi gond nincs vele. Ezután újra egy hét szünet következik. A hányás és a hasmenés nem befolyásolja a hatását. Feledékenyeknek ideális megoldás.

De akármelyik mellett is döntesz, az a fontos, hogy mindenképp védekezz!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share