Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Tippek a tökéletes rúzsozáshoz

Tippek a tökéletes rúzsozáshoz

A rúzs az a smink, amit kevesen mernek használni. Félnek, hogy nem áll nekik jól, vagy elkenődik, esetleg bénán kenik fel. Ennek most vége lehet!

Ha szeretnéd magad kirúzsozni, a következőkre figyelj oda!

Találd meg a hozzád leginkább passzoló színt!

Amikor én elkezdtem rúzsozni magam, rövid időn belül vettem 10 félét is. Ezek közül volt piros, rózsaszín, bordó, natúr. Hordtam is őket rendszeresen, pedig nem mindegyik állt jól. Kísérletezd ki te is. Vegyél először olcsóbbakat (de jó minőségűt!), nézd meg, szerinted melyik a legjobb. Kikérheted a családod és a barátaid véleményét is.

Ellenőrizd, hogy mindenhova került-e!

Ne csak a szád azon részét fesd ki, amit csukott szájjal látsz, hanem a széleit is. Állj a tükör elé és beszélj, így ellenőrízheted, hogy rendesen csináltad-e. A fogaidról pedig töröld le, ha esetleg oda is kerültek.

Gyakran csekkold, fent van-e még!

Ez sajnos egy olyan dolog, ami könnyen lejön. Míg a szempillaspirálod kibírja az egész napot, addig a rúzsod egy kis ivás után is lejöhet (persze nem teljesen). Ha kimész a suliban a mosdóba, mindig vidd magaddal a rúzsodat is, hátha igazítani kell. Egy kis tükröt is hordhatsz magadnál.

Ápold az ajkaidat!

Ha gyakran rúzsozol, akkor picit szárazabbak lehetnek az ajkaid. Ha ki vannak cserepesedve, akkor nem is áll jól. Használj rendszeresen ajakápolót, ajakradírt. Utóbbit még venned sem kell, csak keverj össze mézet és kristálycukrot. Ugyanolyan hatékony, olcsó és jó megoldás.