Ezt nézed:  / Suli / Hogyan puskáznak a diákok és hogyan védekeznek a tanárok világszerte?

Hogyan puskáznak a diákok és hogyan védekeznek a tanárok világszerte?

Mióta iskola az iskola, a diákok puskáznak, a tanárok pedig próbálják lebuktatni őket. És ahogy az utóbbiak egyre jobban kezdik kiismerni a régi módszereket, az előbbiek egyre több újat dolgoznak ki. Mutatunk néhány érdekes találmányt mindkét oldalról.

A klasszikus trükköket ki ne ismerné?  Papírka a tolltartóban, képletek a tenyeredben, felirat az üdítősüvegen… Néhányat már nagyanyáink is használtak, de persze mindig van igény az innovációra: erre azok a tollgyárak is rájöttek, akik a puskatollat piacra dobták.

Persze ezen módszerekre a tanárok is reagáltak: sokan elvesznek mindent, ami nem a dolgozat és az egy darab szükséges toll. A mindennapi technikai eszközök megjelenése óta a legnagyobb mumus a mobiltelefon, bár sokan cseleznek azzal is, hogy egy másodikat hordanak maguknál. Amerikában már az iPodokat is elkezdték kitiltani a vizsgákról: az eszköz ugyanis kicsi mérete miatt jól eldugható, és a fülhallgatóval is lehet úgy ügyeskedni, hogy ne látsszon. Ha szó szerint a füledbe súgják a megoldást, az pedig egy elég könnyű ötös.

A legmeglepőbb, de egyben legdrágább diákcsíny talán az a kémeszközből kifejlesztett headsetes súgógép. A nagyon elhivatott puskázók ezt az eszközt vásárolhatják meg maguknak:

 

Most pedig következzenek a legdurvább védekezési módszerek. Indiában a hadsereg állásinterjúján például valóban katonás módszerekkel akadályozták meg, hogy a delikvensek az elméleti vizsgán csalhassanak: ugyanis alsógatyás ellenőrzés után kezdhettek csak neki. A szélsőséges lépésnek egyébként az volt az előzménye, hogy az egy évvel korábbi rendőrségi felvételin rengetegen puskáznak.

Thaiföldön pedig az egyik legjobb egyetemen folyamodtak az oktatók szokatlan módszerhez. Először szemellenzőt raktak a diákok fejére, azzal az indokkal, hogy kicsi a terem – ezt ítéljétek meg a kép alapján. A következő a kartondobozból készített fejfedő volt. Azért nem érezném magam túl komfortosan vizsgaírás közben…

A nagy harc azt hiszem sosem fog véget érni. Egyébként arról, hogy a tanárok a sikeres puskázások esetében bénák vagy csak rendesek, ebben a cikkünkben olvashattok meglepő dolgokat. Mindenesetre biztonságosabb tanulni, azt hiszem. Főleg, ha nem akarsz papírdobozt a fejedre.

Hogyan puskáznak a diákok, és hogyan védekeznek a tanárok világszerte?
Te szoktál puskázni?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share