Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Hogyan találd meg a stílusod?

Hogyan találd meg a stílusod?

Milyen ruhákban jársz? Szereted is ezeket a darabokat? Úgy érzed, ez a te stílusod? Nem baj, ha nem, segítek!

Úgy találod meg a stílusod, ha felteszel egy pár kérdést magadnak, illetve átnézed a ruhatárad. Kezdjük is: jól érzed magad azokban a ruhákban, amiket hordasz? Nekem például sokáig csak a kényelem volt a fontos, de nem éreztem jól magam az átlagos, bő pólókban és egyszerű, agyonhasznált farmerban. Jobban tetszenek az elegánsabb, csinosabb ruhák, de persze nekem is vannak olyan napjaim, amikor csak magamra kapok valamit. Szóval, ha nem tetszenek a saját ruháid, vegyél újakat, de más stílusban. Lehet, hogy a környezeted eddig rád erőltette a nőies darabokat, de te inkább a fekete bandás pólókban vagy önmagad. Úgyhogy az első igazi feladatod, hogy rájöjj, milyen stílus tetszik. Keress képeket a neten, nézz szét a boltokban.

Milyen alakod van? Úgy értem, kompatibilis az általad kedvelt ruhákkal? Jól áll neked, amit szeretsz felvenni? Itt nem csak az számít, hogy jó méretben vedd. Különböző alaktípusokon különböző ruhák állnak jól. Ezt a tükörben te magad is láthatod, de kérj nyugodtan segítséget a családodtól, barátaidtól. Ők majd megmondják az őszinte véleményüket. De ne keseredj el akkor sem, ha nem passzol hozzád. Biztos van hasonló stílusú, de más szabású ruha.

Az életkorod is sokat számít. Például gimisként már nevetségesen hathat egy mesefigurás póló, de persze pizsinek hordhatod. Ugyanakkor a nagymamás/nagypapás ruhadarabokat is hagyd meg nyugdíjas korodra.

Az se mindegy, mi az alkalom. Azt biztos tudod, hogy temetésre feketében kell menni, esküvőn pedig a fehér a menyasszony színe. De suliba se érdemes kivágott és rövid cuccokban menni, egy buliba pedig választhatod a merészebb színeket. Legyenek a szekrényedben visszafogott ruhák, amik megfelelőek iskolához/munkához, legyenek elegánsak, amiben el tudsz menni szórakozni és legyenek lazák, amikben otthon pihenhetsz vagy maximum a kisboltba ugrasz le.

 

Ha pedig megtaláltad, ne engedd el. Az már a tiéd!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share