Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Hogyan tarts rendet a szobádban?

Hogyan tarts rendet a szobádban?

Problémáid vannak a rendrakással és a rend megtartásával? Adunk pár trükköt, hogy tudod egyszerűen megelőzni azt, hogy folyton ússzon a lakás!

1. Minimalizálás

Gondold végig, hány dologra van ténylegesen szükséged a szobádból! Biztos, hogy minden tollal szoktál írni? Minden ruhádat fölveszed? Minden lepedőn alszol? Természetesen nem kell ész nélkül kivágnod mindent, de ha valamit tényleg nem használsz és értelmesen el tudod adni/ajándékozni, akkor megfontolandó, hogy ezt is tedd.

2. Rendrakós nap

Legyen a héten egy napod, amikor kötelezően rendet kell raknod. Nincs kifogás, hiszti, rinya, neki kell állni és végigmenni a lakáson! Ha erre rá tudod venni magad, akkor valószínűleg egy kis idő elteltével már nem is fogod szétdobálni a cuccaidat, hiszen tudni fogod, hogy egy héten belül meg lesz a böjtje.

28490_rend3

3. Fajták szerinti rendszerezés

Érdemes a hasonló tárgyakat egy helyre helyezni a szobádban. Például kinevezni egy polcot, ahol csak dvd-k vannak. Vagy egy sarkot, ahol csak az edzős cuccaid. A ruhatáradat szintén érdemes így kialakítani: nem színek vagy anyagok szerint, hanem típusok szerint, s így könnyebben találsz meg és teszel el dolgokat.

4. Fix hely

A lakásban mindennek legyen helye! Ezzel elkerülöd azt, hogy hol ide-hol oda pakolgass dolgokat és elindulhasson a káosz. Jól jön egy olyan polc is, ahol az “átmenetileg  a lakásban tartózkodó dolgok vannak, például a kölcsönkért tárgyak.

5. Praktikus tárolás

Ha ügyesen és helytakarékos tárolod a dolgaid, akkor már önmagában a rend képét fogja tükrözni. A pólókat például érdemes a fiókba élére állítva betenni, hiszen így nem fognak össze-vissza kilógni, amint kivettél egyetlen darabot közülük.