Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Hogyan törj ki a “friendzone”-ból?

Hogyan törj ki a “friendzone”-ból?

“Mi csak barátok vagyunk!” -mondja életed szerelme, neked pedig összerándul a gyomrod és arcodra fagy a mosoly.

Kényelmes állapot közel lennünk ahhoz, aki iránt többet érzünk, mint barátság, és nem kell barátkoznunk a gondolattal, milyen lenne elviselnünk az elutasítását vagy elvesztését. De tudatosítanod kell magadban, hogy a barátságotok ott megszűnt, ahol te többet kezdtél el érezni iránta! A friendzone-nal nem csak magad csapod be, hanem őt is! Ő nem így tekint rád!

Forrás: thehealthsite

 

Vajon miért kerültél ilyen helyzetbe?

  • nem mertél kezdeményezni,
  • vagy megtetted, de elutasítottak.

Forrás:giphy

 

Nos, bármelyik is történt, ne add fel, van megoldás!

Te vagy az a fél, aki túl sokat ad. Aki többet akar, mint egy barát. Ez eddig nem is baj, de a friendzone-ban te nem kapod meg ugyanazt a figyelmet, amit nyújtasz, és ez a személy nem úgy tekint rád, ahogy te rá. Próbáld kiegyenlíteni az erőviszonyokat!

Ha esetleg a külsődben rejtőzik az oka annak, hogy nem indítottál sikeres hódító hadjáratot, akkor se búsulj! Irány a konditerem, a fodrász, kozmetikus- ha szükséges, válassz egy jó parfümöt, újítsd fel a ruhatárad, és már meg is oldottad a dolgot!

Forrás: giphy

 

Legyen kémia! Itt persze nem a bájitalok keverésére és a megfelelően bódító alkoholmennyiségre kell gondolni. Fel kell építened a vonzalmad. Azt kell éreznie, hogy forr köztetek a levegő. Ha véletlen megérinted valahol, bizseregve kell minden porcikájának tudatosítania számára, hogy hozzá értél! Pszichológusok szerint az ilyen vonzalom kialakításának alapköve az ápoltság. Nincs szexiség- higiénia, tiszta és ízléses öltözet és finom illat nélkül. De természetesen ide tartoznak a nonverbális kommunikációs megnyilvánulásaid is. Ne legyél rámenős! Semmiképp se akarj türelmetlenül testi kontaktusra törekedni, de légy nyitott mindenre. Legyél magabiztos, ezt tükrözze a testtartásod, a gesztusaid, a mimikád – hiszen te tudod, mit szeretnél: Őt!

Forrás:giphy

 

Természetesen előfordulhat olyan eset is, amikor nem forgatókönyv szerint működnek a dolgok, és reménytelen szerelmet érzel. Ekkor be kell látnod: véget kell vetned neki. Tovább kell lépned. El kell fogadnod, hogy sosem lesz több barátságnál. Ha erre nem vagy képes, akkor jobb, ha eltávolodsz tőle. Nem élhetsz az ő életének alárendelve, nem várhatod, hogy egyszer örökbefogad majd, mint egy aranyos kiskutyát. Ha vele nem is, de mással működhetne a dolog. Ne foszd meg magad attól a személytől, aki valahol csak arra vár, hogy megtaláld.

Hogyan törj ki a “friendzone”-ból?
Te voltál már friendzone-ban?

Borítókép:insightmagazine