Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Hol találkozhatunk szarvasokkal?

Hol találkozhatunk szarvasokkal?

Erejük teljében lévő, szerelmes szarvasokkal vannak tele az erdők kora ősszel. A hímek olykor olyan hangosan udvarolnak, hogy az egész környék zeng tőlük. Ebben az időszakban agresszívebbek, mint máskor, ezért kirándulás előtt mindig nézzük meg, nincs e érvényben erdőlátogatási tilalom.

Összeszedtünk nektek néhány helyszínt, ahol találkozhatunk szarvasokkal ősszel!

Sziágyi erdő

MTI Fotó: Kovács Attila

 

Az erdő szarvasbőgés hallgatásra és vadlesre is invitál. A helyi erdei iskolában számos program várja a kicsiket és a nagyokat: osztálykirándulás úticéljául is választhatjuk az erdőt, az erdők hete keretein belül pedig egész délelőttös erdei kiránduláson vehetünk részt az erdész vezetésével.

Felsőtárkány

erdeiprogramok.hu

 

A Bükk szarvasai is igen aktívak ilyenkor. Interaktív programmal és Kállay László egri fotóművész természetképeiből készült fotókiállítással várja az Egererdő Zrt. a család apraját és nagyját, hogy közelebbről megismerjék a bükki szarvasok rejtélyes életét.

Gemenci-erdő

Wikipedia

Gemencen a szarvasbőgés kezdete jelenti az ősz érkezését. Augusztus utolsó napjaitól október elejéig tart a gímszarvasok násza. A szeptember elején kezdődő vadászati szezon miatt ilyenkor korlátozottan látogatható az erdő, de a Keselyűsből és Pörbölyrői induló szarvasbőgés hallgató túrák résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy megtapasztalják a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát.

Noszvaj

Noszvajon egy igen különleges faja él a szarvasoknak. Kék a haja, gallyakból vannak az agancsai és Olivérnek hívják. A Középsuli sorozat 41. részében szarvasbőrbe riogatta osztálytársait a rosszfiú. Krisztosz tanárúrnak sem sikerült elkapni. Pedig állítólag remek vadász.

Forrás: erdeiprogramok.hu

Gellért Söröző & Brasserie – Étterem

Szarvasok gyakran ott vannak, ahol a legkevésbé számítunk rájuk. Például a Gellért sörözőben, Budapesten. És nem más keze műve lehet az ott elkészülő 15 szarvas, mint a tiétek! Az ArtMasters® Paint Night alkalmain az alkotás örömét most a Gellért sörözőben élheted át. Legyen ez a 2-3 óra az ellazulásé, a barátoké, a finom italoké és a felejthetetlen élményeké! Az eseményen pedig együtt festhettek Zsanettel, Rékával és Bendével!

Az eseményre ITT jelentkezhettek. Fessünk együtt!

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share