Ezt nézed:  / Színes / Hollósi Jázminnak elege van a TikTok alkalmazásból

Hollósi Jázminnak elege van a TikTok alkalmazásból

Hollósi Jázmin most szilveszterkor ünnepelte TikTok-karrierjének (korábban: Musical.ly) harmadik évfordulóját. A legújabb YouTube-videójában arról beszél, hogy az elmúlt három évben mennyit változott ez az applikáció, kiemeli főként azokat, amelyek neki nagyon nem jöttek be.

Habár ma már keményen tolja a YouTube-on a tartalmat, sőt, Instagramon is nagyon aktív, mégis a Musical.ly (ma: TikTok) tette őt ismertté. A hírnevéről annyit mond a legújabb videójában, hogy

“Annyian követtek, amit álmodni sem mertem, sőt, nem is szerettem volna, hogy ennyien ismerjenek, dehát így alakult, és végül már nem bánom.”

 

A most tizenhét éves lány azt mondja, hogy habár a TikTok megjelenésével (egy kínai fejlesztő cég tulajdonolja a TikTok-ot, ami felvásárolta a Musical.ly-t) sok jó dolgot is hozott magával az appon belül, viszont annál inkább buktak a felszínre a “hibák”.

Alapvetően öt “hibát” emel ki Jázmin:

1. Már nem korona jelzi azt, hogy valaki elismert muser/tiktokker, hanem egy pipa: szerinte ez nem túl egyedi, hiszen más közösségimédia-platformon is ugyanígy jelzik, ha valaki népszerűbb vagy ügyesebb a dologban, így számára ez már nem teszi különlegessé a TikTok-ot.

2. Olyan videókat is letöröl a TikTok, amelyekben semmilyen kifogásolható tartalmat nem hordoz magában.

3. A TikTok “már nem kreatív videók gyűjtőhelye”, hanem inkább a mémek vagy “szennyvideók” uralják a platformot.

4. Elvették a “Kiemelt” videókat, és ebből egy “Neked” oldalt csináltak, ahová már nem a lájkoltabb vagy az ügyesebb felhasználók videói kerülnek, hanem random videók, amelyekről az alkalmázás nem állapítja meg személyre szabottan (mondjuk algoritmus vagy korábbi keresések, lájkolások, stb. alapján – a szerk.), hogy neked tetszene-e, hanem csak úgy betesz mindenfélét

5. Nincs toplista/ranglista, ami megmutatja, hogy ki hányadik helyen áll, és Jázmin szerint ez motiválta az embereket, hogy jobb és jobb videókat csináljanak. (Szerinte a “Kiemelt” részlegben is ez volt a jó.)

A videó hátralévő részében régi Jázmin-videókat nézett meg a fiatal lány. A teljes videó itt megtekinthető:

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share