Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Holnap informatika érettségi! – Egy szaktanár tanácsai

Holnap informatika érettségi! – Egy szaktanár tanácsai

Bajnoczi Ferenc Tiborné, a Budai Középiskola informtika tanára jótanácsokat ad nektek a holnapi informatika megmérettetéssel kapcsolatban. Pénteken informatikából középszinten 1053 helyszínen 21 613 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

  1. Olvassátok el figyelmesen a feladatokat és figyeljetek oda, hogy melyik feladatot milyen fájlnévvel és fájl típusba kell menteni.

  2. Osszátok be jól a 3 órát pl.: 1 óra a szövegszerkesztési feladat, 40 perc a prezentációkészítés-weblapszerkesztés feladat, ¾ óra a táblázatkezelési feladat, 30 perc az adatbázis-kezelésre. Így marad 5 perc az átnézésre, adminisztrációra.

  3. Helyesen és olvashatóan töltsétek ki az első oldalt, ahol szerepelni-e kell minden fájlnak, amit a vizsgán készítettetek el . A fájl kiterjesztését is tüntessétek föl! Az adatoknak meg kell egyeznie a vizsgázó könyvtárában mentett fájlokkal.

  4. Mentsetek gyakran, 10 percenként!

  5. Ha valamelyik feladat egyik része nem megy, akkor hagyd ki, és menj tovább. (pl. táblázatkezelésnél, ha nem mennek a függvények attól a formázást és diagramot még megtudja csinálni, így erre kap pontot.)

  6. Kezdjetek azzal a résszel, amelyiket könnyűnek érzitek!

  7. Weblapkészítésnél figyeljetek oda, hogy a képek ott legyenek a weblap mellett, a hivatkozások miatt.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share