Hova menjek tovább tanulni?

Rovat

Megosztás

A továbbtanulás az egyik legnagyobb mumus egy diák életében, sokszor több stresszt okoz, mint az érettségire való felkészülés. Összegyűjtöttünk néhány egyetemet, amit mindenképpen érdemes fontolóra venned.

Ha még az érdeklődési körünk sem körvonalazódott, érdemes megnézni a holtanuljaktovabb.hu oldalát is, ahol egy kis játék alkalmával lehet közelebbről megismerni az egyetemi szakokat és foglalkozásokat.

3.Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A MATE Budán, Kaposváron, Keszthelyen, Gyöngyösön és Gödöllőn is rendelkezik campussal, az egyetem egyik igazi különlegessége az agrár képzések, akit ez a téma jobban érdekel, az ezen az egyetemen fogja megtalálni a számításait. Tavaly még Oszi is ellátogatott a nyílt napra.

2.Eötvös Lóránd Tudományegyetem

Az ELTE az egyik legnépszerűbb hazai egyetem, az eduline listáján is ez áll az első helyen. Az állam- és jogtudományoktól, a gazdaságtudományokon át, a gyógypedagógiáig elég széles a képzési palettája az iskolának. Érdemes viszont megjegyezni azt is, mivel elég népszerű egyetem, a felvételi követelmények és a ponthatárok is ezek szerint alakulnak.

1.Kodolányi János Egyetem

A szakokból a Kodolányin sincsen hiány, anglisztikától az emberi erőforrásokon át az alkalmazott kommunikáció tudományig itt is lehet bőven válogatni. Mi itt jártunk legutóbb nyílt napon, Oszi, Dominik és Bende is nagyon motivált lett a Kodolányis képzések kapcsán, így az sem kizárt, hogy aki ide jelentkezik, különösen a kommunikáció szakra, az majd a három sráccal fog egy egyetemre járni. A Kodolányi varázsa a nagyon személyes hangnemen van, az oktatók kollegáris viszonyt ápolnak a hallgatókkal a kezdektől fogva, ez nagy fellélegzés lehet annak, aki nehezen viselte a középiskolai hierarchiát.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta