Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Karácsonyfa karácsony után?

Karácsonyfa karácsony után?

Izgatott készülődés, fenyő illat, csillogó gömbök, csendes áhítat. Beteljesül a fenyőfák legtitkosabb vágya, karácsonyfává változhatnak az ünnepek idejére. De, ha kihunynak a fények, nem marad más csak az út szélére lökött karácsonyfa csonkok és a kifosztott szaloncukor papírok között motozó jeges szél.

előtte

1750632

utána

christmas-tree-recycling-trash-FL-560x400

Ugye nincs is ennél lehangolóbb kép? Ne feledkezz meg a karácsonyfáról karácsony után sem, és gondoskodj arról, hogy halálában is hasznos tudjon lenni.

Általában január első hetét követően, azaz Vízkereszt után szokás leszedni a díszeket. Ekkor indulnak a szemetes kocsik is begyűjteni a több százezer, díszeitől megfosztott fát.

Az első és legalapvetőbb dolog az, hogy minden díszt szedj le róla, majd pedig ahelyett, hogy kilöknéd az út szélére, szemétgyűjtő mellé vagy a kijelölt karácsonyfa gyűjtő helyek egyikénél helyezd el a fát. Ez azért fontos, mert így a szemétszállító autók minden fát be tudnak gyűjteni és fel tudják őket használni komposztáláshoz vagy újrahasznosítják tüzelőként. Az elégetett fák áramot és fűtési gőzt szolgáltatnak a városnak.

Ha megteheted, kérd meg a szüleidet, hogy égessétek el a fát, elsősorban tűzifaként hasznosítva azt. Az is megoldás lehet, ha rászoruló, fával tüzelő családoknak adományozzátok azt.

További hasznos dolgok a karácsonyhoz kapcsolódóan itt.

képek:wallpapers-in-hd.com, gardenclub.homedepot.com,

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share