Hova ülj a suliban?

Rovat

Megosztás

Szerinted az ül elől, akit kedvel a tanár, vagy azt kedveli meg, aki elől ül? Jó-e egyáltalán az első sorokat választani?

A válasz a következő: attól függ, mi a cél. A következőkben olvashatsz pár tippet arról, hogy mikor melyik helyet érdemes választanod.

Mit tegyél ha nehezen koncentrálsz?

Ha jobban érdekel, hogy a haveroddal beszélgess, telefonozz, rajzolj vagy bármi más elfoglaltságot találj, akkor érdemes az első padot választani, bármennyire is unszimpatikus. Ugyanis ha hátul ülsz, akkor pont mindent és mindenkit látsz, így biztosan el is fogsz kalandozni, akkor is, ha alapvetően legalább pár percre lenne arra indítattásod, hogy felvedd a fonalat. Az első padból viszont csak a tanárra és a táblára tudsz figyelni, így hatékonyabb lehet a megértés. Hidd el, meg lehet szokni azt a helyet is.

Mi a legjobb választás, ha kéne pár jó pont a tanárnál?

Pszichológiai tény, hogy akit többször látunk, azt jobban kedveljük. Így tehát az első sornak megvan az az előnye is, hogy a tanár az ott ülőkkel fog a leginkább szimpatizálni, még akkor is, ha neki erről nincs tudomása. Nem véletlen, hogy a nyalósabbak is szívesen ülnek ide, de azért ne feledd: attól, hogy valaki ezt a helyet foglalja el, még nem biztos, hogy ilyen ember.

Hova ülj, ha valamiből jól teljesítesz illetve, ha épp nagyon fáradt vagy?

Nem kell, hogy mindenből ötös legyél vagy, hogy minden érdekeljen, szóval, ha kis pihenőre vágysz, húzodj hátra, ahol jobban el lehet vegyülni a többiek között. Ezzel sincs gond, de lehetőleg ne szokj rá, hanem tényleg akkor menj hátra, ha erre igazán szükséged van.

Ha van arra lehetőség, hogy óráról órára vagy napról napra cserélgessétek a helyeket, akkor éljetek ezzel a lehetőséggel. Hogy miért?Mert egy idő után hozzászokik az agyad ahhoz, amit éppen lát, így ha helyet változtatsz, az felráz, élénkíti a figyelmet, mert ugyanazt a teret más szemszögből észleled.

Érdemes tehát aszerint beosztani a padokat, hogy kit mi érdekel, miből kéne javítani, vagy mi az, ami a hátsó sorból is izgalmasnak hangzik.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta