Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Idén először – LEGO Store Show Magyarországon

Idén először – LEGO Store Show Magyarországon

A tavalyi LEGO Toronyépítés után, a LEGO Store Budapest idén újabb nagyszabású eseménnyel várta a LEGO szerelmeseit. A május 15. és 17. között megrendezett LEGO Store Show-n a gyerekek és felnőttek megismerkedhettek az energiagazdálkodás kérdéseivel, és közös erővel megépíthették a jövő városát, a 40 m2-es LEGO ökovárost. A rendezvényről Bocskai Istvánnal, az OTP Bank Társadalmi Kapcsolatok és Belső Kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

Hogyan született meg a LEGO Store Show támogatásának ötlete?

“A tavalyi évben dolgoztunk együtt először a LEGO Store Budapesttel – akkor a Bazilikánál építettük fel közösen azt a LEGO Tornyot, amellyel Guinness Rekordot állítottunk fel. A tavalyi sikereken felbuzdulva elgondolkodtunk azon, mi lehet olyan érdekes esemény, ami ugyanennyi vagy akár még több embert megmozgathatna. Így fogalmazódott meg bennünk az, hogy idén egy hatalmas LEGO várost építünk fel a gyerekekkel közösen, ahol a játék során olyan fontos témákra is felhívhatjuk a figyelmüket, mint a környezetvédelem és az energiagazdálkodás.”

Hogyan kapcsolódik a bank tevékenysége a programhoz?

“Az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett O.K. Központ pénzügyi és gazdálkodási témában nyújt ismereteket. A központba látogató csoportok választhatnak többek között a sport, a divat, a média, a környezetgazdálkodás és az üzlet relációjával foglalkozó tréning modulok között. A mostani eseményen a trénerek a környezetgazdálkodási modul egy rövidített programját ismertetik meg a résztvevőkkel, érintve mindennapi gyakorlati tanácsokat az energia- és környezettudatos otthonunk érdekében.”

Kép: legostore.hu