Idén mindenki kap diplomát, és bárki mehet diplomaosztóra!

Rovat

Megosztás

Tarthatók diplomaosztók! Az erre vonatkozó kormányrendeletből összeszedtük mit érdemes tudni!

Míg korábban kérdéses volt a ballagási rendezvények megtartása, mostanra már diplomaosztók is szervezhetőek, sőt azokon bárki részt is vehet!

,,A diplomaátadó rendezvényen bárki életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehet, a diplomaátadó rendezvény helyszínén megengedett a tartózkodás.”

Azt azért hozzáteszik, hogy az adott intézmény rektora hozhat döntést a jelenlévő személyek maximális létszámáról és a helyszínről is. Ahogyan a rendezvényen való részvételi feltételekről való megfelelő tájékoztatás, és azoknak a betartatása is a rektor feladata.

Több intézmény is már azelőtt kérte a részvételi szándék jelzését, mind a végzett hallgatóktól, mind vendégeiktől, mielőtt a mostani feltételek életbe léptek volna.

A kérdés már csak az, hogy lesz-e lehetőség pótregisztrációra most, hogy bárki részt vehet egy diplomaosztón, illetve azok számára hirdetnek-e lehetőséget erre, akik a nyelvvizsga-amnesztiának köszönhetően idén mégiscsak megkapják diplomájukat?!

,,Az a hallgató, aki 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél előfeltételéül (…) előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

A kézen fekvő válasz erre az lehet, hogy intézménye, egészen pontosan rektora válogatja.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta