Idén választható lesz a szóbeli érettségi?

Rovat

Megosztás

A köznevelésért felelő államtitkár, Maruzsa Zoltán fontos információkat osztott meg az idei érettségik kapcsán az InfoRádió Aréna műsorában.

Arról már írtunk korábban, hogy mikor tervezik megnyitni a sulikat, mostanra pedig biztosnak tűnik, hogy a tavaszi írásbeli érettségik május első napjaiban, azaz hagyományos módon és időben lesznek megtartva.

A 2021-es vizsgaidőszak május 3-án kezdődik, magyar nyelv- és irodalom írásbelivel.

Forrás: Oktatási Hivatal

Az államtitkár érvként említette, hogy tavaly tavasszal a sokkal bizonytalanabb helyzetben is az írásbeli megszervezése megvalósítható volt.

Mivel sok javaslatot kap a köznevelési államtitkárság, felvetették, hogy csak írásbeli legyen, de ez nem biztos, hogy mindenkinek könnyítés, és előbukkant az a javaslat is, hogy legyen választható a szóbeli.

Maruzsa Zoltán beszélt arról is hogy ellentétben a tavaly tavaszi korlátozásokkal, ezúttal nincsenek kitiltva a diákok és a pedagógusok az iskolákból. „Jelenleg nincs tiltás, ha szükséges egyes tanulók behívása, akkor ez nem lehetetlen, a pedagógusok is oktathatnak az iskolai épületből. Az érettségire készülőknek szervezhetők kiscsoportos felkészítők, ezzel élnek is az intézmények” – mondta.

Egy nap már 227 861 tanulónak vannak online órái a Krétában, de más platformokon is követik az órákat a diákok.

„Forgatókönyvekben fel vagyunk készülve, de a diákok többsége érettségizni akar” – mondta Maruzsa Zoltán, és megemlítette, a felvételi eljárás miatt is fontos lenne a teljes érettségi.

Ezt olvastad már? Ennyit számít a százalék az érettségin!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta