Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Igazi úriember ez a madár

Igazi úriember ez a madár

Lányként biztos zavaró lehet már néha sok tahó “udvarló” – Jó a segged kő kóla? Fiúként pedig nem tudod, hogyan kezdj neki az udvarlásnak? Nos, nézzétek meg mindannyian ezt a videót!

Egy biztos: nincs benne megoldás az előző problémáitokra, de nagyon cuki a paradicsommadár benne, ahogy eljárja a kis násztáncát 🙂

 

Természetesen senkit nem hagyunk kétségek között. Egyre több cikkünk születik az ismerkedés, udvarlás, szerelem, párkapcsolati témákban, és nem állunk meg ennyinél! Olvassatok minket, hisz Értetek vagyunk!

Biztosan azon agyalsz mi volt az a kék cumó a madáron!? Eláruljuk 🙂

A paradicsommadár lakóhelye Új-Guinea, és annak környező szigetei. A tollak hosszát nem számítva, körülbelül harminc centiméteresek ezek a madarak. Mivel a sűrű trópusi esőerdőkben élnek, fontos, hogy a hím feltűnő udvarlással tudjon előrukkolni. Így van esély rá, hogy az egyébként semmi extrával  rendelkező tojók észrevegyék őket. Nem csak káprázatos tollazatukkal hódítanak, hanem éles rikoltozással és más hangokkal is. Itt pedig nem áll meg a rítus. Ha felhívták magukra a tojók figyelmét, pörögnek-forognak, rázzák a tollaikat, és addig rejtett színfoltokat is villantanak a válogatós nőstényeknek.

 

Foto: custompcmax.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share