5 dolog, amivel minden nap találkozunk, de nem tudjuk, hogy mire valóak

Rovat

Megosztás

Van egy-két dolog, ami már olyan hétköznapivá vált számunkra, hogy észre sem vesszük őket, vagy, legalább is nem gondolkozunk a miértjükön. Pedig nem véletlenül lettek feltalálva ezek a dolgok, lássuk, mi kezek!

A kicsi, „extra” zseb a farmer első zsebénél

Pici, nem fér el benne semmi, nem is használjuk semmire. Manapság. Régen ugyanis az volt a célja a miniatűr zsebnek, hogy dupla védelmet nyújtson a zsebórának. Elképesztő, mi?

A tároló a sütő alatt

Mi másra használnánk, mint a serpenyőink, tepsijeink tárolására? Pedig valójában nem ez a célja. Eredetileg azért lett feltalálva, hogy a már elkészült ételeket melegen tartsa amíg készen leszünk a többi étellel. Sőt, vannak olyan gyártók, akik még figyelmeztetnek is a fiók eredeti céljára. Úgy tűnik, nem eléggé, hiszen a világ nagy részének az csak egy tároló fiók marad.

Lyuk a tornacipőn

Bizonyára Ti is észrevettétek már, hogy a tornacipőkön található egy vagy két lyuk. Nem azért lett azonban feltalálva, hogy esőben ne tudjuk felvenni kedvenc lábbelinket, hanem azért, hogy megfelelően szellőzzön a lábunk.

Kesztyűtartó

Tudjátok, a kesztyűtartó az anyósülés előtt található, becsukható, nem túl méretes tárolóeszköz. Általában a pénztárcán, a kulcsokon, a forgalmi engedélyen át mindenféle vackot tárolunk bennük. 1900-ban viszont, amikor a brit Dorothy Levitt autóversenyző javaslatára megalkották, valóban kesztyűtartóként szolgált. Akkoriban ugyanis még használtak kesztyűt a vezetéshez. Ez a mai világban azért már fura lenne, nem?

Lyuk a serpenyő nyelén

Azon kívül, hogy így könnyedén felakaszthatjuk a kedvenc serpenyőnk, lábasunk, van más célja is a nyél végén elhelyezkedő lyuknak. Ez nem más, mint a fakanál tartása, hogy ne piszkoljuk be a tűzhelyet.

Forrás: mentalfloss.com

 

 

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta