Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Igazság a tinikről és a szexről

Igazság a tinikről és a szexről

Miért tabu és mégis miért kell beszélni a szexről? Lássuk. 

 

Gyengéden ujjaid közé veszed, szádhoz emeled, nyelveddel finoman kitámasztod, fogaiddal óvatosan ráharapsz, elmosolyodsz és kijön a mag. Kérsz még egy szotyit?

A kétértelműség, a mogöttes szexuális tartalom mindenhol ott van. A mai tinikek több ilyet kell lenyelnie, mint valaha. (Nem, ez kivételesen nem volt kétértelmű.)

forrás: KickVick

forrás: KickVick

 

A telefon, tablet, tv, számítógép, internet, potenciális kiterjedése a pornóbirodalomnak. A szülő hiába próbálja védeni, lekódolni a csatornákat, az internetet úgysem tudja elzárni. Ha egy tini pornót akar nézni, fog.

forrás: smosh

forrás: smosh

 

Ha a médiából való ismeretszerzés felkelti az érdeklődésüket, eljön a szülői csevely ideje. Persze, “tök gáz”, “undorító”, “mi ilyenről sosem beszélünk” – pedig erről muszáj. A téma általában tabunak számít, ennek köszönheti, hogy részleteit balladai homály fedi. Ha ez elmarad, jönnek a nem várt balesetek vagy mások unszolása által belemenni olyanba, amit valójában nem is akarsz. ‘Nem tudni valamit’, nem oldja meg a problémát.

forrás: giphy

forrás: giphy

 

Ezzel szemben áll, hogyha idő előtt tárul fel előtted a dolog. Tegyük fel, 8-10 évesen ez traumatikus lehet fejlődésed szempontjából. Nem, nem kapsz idegösszeroppanást, csak a tudatalatti gondolataiddal nehezebben tudsz majd elszámolni a későbbiekben. Tehát ha felmerül benned a kérdés, hogy miért óvnak a témától ennyire, hiszen téged is össze kellett hozni valahogy, arra részben ez a válasz. A legfontosabb persze, a testi épséged, egészséges fejlődésed, fizikai és mentális védelem a veszélyekkel szemben.

Miért fontos, hogy inkább kellemetlen módon, de biztos infót szerezz a szüleidtől?

 

forrás: gyakorikérdések

forrás: gyakorikérdések

 

Mert akkor messziről elkerülheted az interneten terjedő hamis infókat. Ez egy szélsőséges példa volt, de vannak olyan esetek, amikor nem egyszerű a kérdést megválaszolni. Ha ennek ellenére tudatlanul kockáztatsz, annak rosszabb vége lehet, mint gondolnád. Ha a szülő hallani sem akar a témáról, jelezd felé, hogy napjaink kibernetikus világában bárhonnan össze lehet kukázni minden információt. Az már más kérdés, hogy nem tudhatod, mi az igaz.

Morális kérdés, hogy kivel, mikor és miért akarod megtenni tiniként. Számtalan eset van, amikor inkább a futást kellene választanod:

  • ha tini éveid elején jársz, és úgy gondolod, kipróbálnád, hiszen mindenki erről beszél,
  • amikor azt gondolod, ha nem teszed meg, nem vagy elég menő,
  • ha egy nálad sokkal idősebb próbál rábeszélni,
  • ha egy ismeretlennel csevegsz és kb 3 nap alatt eljut a szextémáig,
  • ha szerelemre vágysz, és kétséges, hogy a másik fél szerelemből tenné, vagy saját kielégüléséért.

 

 Légy okos, és mérlegelj!

Tinik és a szex
Te megbeszélnéd a szüleiddel a dolgot?

Borítókép: tumblr

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share