Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Testvérháború a családban

Testvérháború a családban

Nem mi választjuk meg a testvérünket. Úgy kell elfogadnunk a másikat, amilyen. Azonban két testvér között is akkora lehet a szakadék, hogy már-már komoly harcok szoktak kialakulni.

Akinek van testvére, az tudja, hogy nem lehet együtt élni konfliktus nélkül. Mindig van valami apróság, amin össze lehet kapni, amiből aztán hatalmas viták is kerekedhetnek. Ilyenkor már a szülők szólnak bele, hogy hagyjuk abba.

dd8b6e7c74b79c1be5e2874f6060d7da

Hogy miből eredhet, annak több kiváltó oka is lehet. Leginkább a korkülönbség. Általában 3-4 év korkülönbség van a testvérek között, ami éppen elegendő ahhoz, hogy más-más dolog érdekeljen titeket, valamint másfajta beállítottságúak legyetek. Ikreknél viszonylag ritkán fordul elő, hogy veszekednének, mivel akik együtt nőnek fel általában mindenben egyetértenek.

img_4479

Ha te vagy a nagyobb nyilván ismerős a helyzet, mikor a kicsi állandóan a nyakadon lóg és nem enged élni se. Mindent együtt akar csinálni veled, valamint elveszi a dolgaidat és kisajátítja magának. Te ezt nem szeretnéd, így kiabálás lesz a vége.

Ha pedig te vagy a kisebb, elnyomottnak érezheted magad. A nagy testvér éli a saját életét, téged pedig kihagy belőle. Ezért annyira nem is kedveled. Igyekszel elkerülni, de ha konfliktusra kerül a sor, akkor nem hátrálsz meg.

kéz-1440x564_c

Testvérek között általában jelen van egyfajta rivalizálás is, vagyis kinek kell a jobbnak lennie. Ez egy természetes dolog. Mindenkinél így van, viszont tudni kell bizonyos keretek között maradni. Nem szabad túlzásokba esni, mert annak könnyen veszekedés lesz a vége.

7287174776_8109059c87_o_d

A harcok mindennaposokká is válhatnak, amik verekedésekkel végződhetnek és a szülők vetnek véget neki. Saját példámból tudom, hogy a veszekedések a legapróbb dolgokból is kiindulhatnak. Az öcsémmel szinte állandóan összekaptunk valamin, aminek persze mindig sértődés lett a vége. Nem voltunk a legjobb testvérek, mindig csépeltük egymást, de mára már annál inkább kialakult egy bensőségesebb viszony, hiszen mindketten tudjuk, hogy mindig számíthatunk egymásra.

testver-foto-kreativan

Az, hogy veszekedtek a testvéretekkel nem jelenti azt, hogy nem szeretitek egymást. Ugyanúgy ragaszkodtok a másikhoz, és nem akartok neki rosszat. Később fogtok csak rájönni, hogy mennyire is fontos nektek. Egy-egy apró veszekedés nem feltétlenül jelent gondot, saját magatokat és a másikat is megismeritek ezzel, de nem szabad túlzásba vinni, hiszen ő az a személy, aki bármikor ott lesz melletted a bajban, még ha most úgy is látod, hogy erre semmi esély.

 

Testvérháború a családban
Szoktatok veszekedni a testvéretekkel?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share