Ezt nézed:  / Színes / Így ajándékozz minimális költekezéssel, avagy éljenek az élményajándékok!

Így ajándékozz minimális költekezéssel, avagy éljenek az élményajándékok!

Unod már, hogy a karácsony a költekezésről és a vásárlásról szól? Szeretnél csak egy kicsit kikapcsolni, valóban azt a meghittséget és szeretetet érezni, amit annyira reklámoznak a karácsony kapcsán? Megteheted! Engedd el a legújabb iPhone, legmenőbb Vans csuka, új konzol…stb. kört és beszéld meg otthon, hogy idén karácsonyra élményeket szeretnél. Közösen eltöltött időt.

Olyat, amikor kicsit kikapcsolsz a virtuálból, amikor mindannyian offline vagytok, amikor tényleg odafigyelsz a másikra, és csak rá, és nem vagy közben egy chat beszélgetésben, vagy a youtubeon, vagy vagy vagy. Vagy te tényleg elhiszed, mikor a barátaid, szerelmed, szüleid, tesód azt mondják: figyelek rád, mondd csak, de közben ezerrel pötyögnek?

“Aki a képernyő előtt tölti a napját videojátékkal (…), az voltaképp megszűnik emberi lénynek lenni: nem alkot, nem olvas, nem mozog, nem beszélget, stb. Ennyi erővel egy robot is ülhetne a képernyők előtt.”

Philip Zimbardo

DE!, ha mindenképp az xBox, playstation…stb. a kedvenced, akkor idén karácsonykor mutasd meg a szüleidnek, miért szereted annyira! Legyen mindenkinek saját karácsonyi ideje, és a tiédben vond be őket a világodba! Az emberek imádnak hőst játszani, megmenteni a világot, vagy kicsit büntetlenül gonosznak lenni. A szüleid is így vannak vele, és ha türelmes vagy velük, miközben ők a konzolokkal bénáznak, még jókat is nevethettek együtt!

*

“Minden olyan alkalommal, amikor valaki nyer, ez csakis azért lehetséges, mert valaki kicsivel korábban veszített.”

Daniel Banulescu

Maradjunk még kicsit a játékoknál! Tudtad, hogy mennyiféle (reeengeteg!!!) társasjáték érhető el a boltok polcain? Van is egy zseniális vlog a youtubeon (Mit játsszunk?), ami ezzel foglalkozik! Nem mellesleg, idén ők nyerték a Cosmo blogger days Év Felfedezettje díjat! Menő mi? Csekkoljátok őket, és tudjátok meg milyen társasok a legkirályabbak!

Társasozni mindig vicces élmény. Amikor összeültök a családotokkal, a barátaitokkal, elkezditek a játékszabályokat böngészni, aztán valaki nekiáll csalni, a többiek lebuktatják, nagy kamu-méltatlankodások, és óriási nevetések kerekedhetnek egy-egy ilyen estéből, ami ha jól sikerült, megismételhető – nem csak karácsonykor!

*

“Jobb, ha séta közben eltévedsz, mint ha el sem indultál volna.”

James Grover Thurber

Induljatok el együtt sétálni, akár a családdal, akár a barátaiddal, akár a kedveseddel. Csak úgy, céltalanul. Öltözzetek fel, akár ünnepi ruhába is (persze azért melegen!), hiszen karácsony van! Adjátok meg a módját! És csak menjetek ki. Minden csendesebb ilyenkor. Nézzétek a fényeket, beszélgessetek arról, mi jut eszetekbe egy-egy házdekorációról, idézzetek fel korábbi karácsonyi emlékeket. Kérjétek meg a szüleiteket, vagy a nagyszüleiteket, ha veletek tartanak, hogy meséljenek az ő karácsonyaikról. A mesék, az emlékek megosztása csodálatos kapcsolatot tud kialakítani emberek között!

*

“Építhetsz házat a semmiből, olyan erősre, amilyenre csak te akarod, de egy otthon, egy otthon ennél sokkal törékenyebb. Az otthon azokból az emberekből épül fel, akikkel megtöltöd.”

Grace klinika c. film

 Hát igen… nem tudom te hogy vagy vele. Az a fajta ember vagy, aki szereted az otthonodat, melegségesnek érzed és mindig örülsz, mikor hazamész, vagy igazából épp a lázadó korszakodat éled, amikor a hátad közepére sem kívánod a családodat? Akárhogyan is, filmezni talán mindannyian szerettek. Mi lenne, ha idén karácsonyra filmmaratont ajándékoznátok? Főzni sem kell, rendeljetek pizzát! Pont, mint a filmekben! És mindenki kedvenc filmjét végig kell nézni, nem ér csalni! Lehet, hogy olyasmit fedeztek fel a egymásról, amire nem is gondolnátok! Elő a meleg takarókat, az otthoni ruhákat, a vastag zoknikat, töltsétek le, vagy keressétek ki online azokat a meghatározó mozikat, és mehet a családi filmnézés!
*
“Csak az számít, amire időt szánunk, hiszen abból lesznek szép, illetve rossz emlékeink.”

Robert Lawson

Szóval idő…Ijesztőnek tűnik, mert most még persze mindenki él (remélem), akit szeretsz és aki fontos neked. Vagy most épp nem is érdekes él-e (ez durván hangzik, mi?), mert annyira utálod, haragszol rá valami miatt… De senki nincs itt örökké, és minden nap, amikor haragszol, magadat bántod. Igazából a haragot te érzed első sorban, ezt jó ha tudod! És, csak hogy ne legyen olyan véresen komoly, üssük el egy kis yodázással: a harag  dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig a sötét oldal kapuja (Ugye ti is halljátok a fejetekben a kis zöld manó nyekergő hangját?  #starwars #yodamester #starwarsforever).  De lényeg a lényeg: az idő elfogy, töltsd meg olyan csodálatos élményekkel, és emlékekkel, amilyenekkel csak tudod! Ezek pedig sosem a pénztől függnek, hanem a figyelmességtől, a kreatív ötleteidtől, az őszinteségedtől, a jelenlétedtől! Kapcsold ki a mobilt és meséld el, mennyire vágysz azoknak az embereknek a törődésére! Boldog Karácsonyt!

*

Képek: pexels.com

Élményt Karácsonyra
Te kipróbálnád az élményajándékozást?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share