Ezt nézed:  / Suli / Így éld túl, ha utálod a sulit!

Így éld túl, ha utálod a sulit!

Nem mindenki szereti az iskolát, sőt a legtöbben nem rajonganak érte. Viszont kötelező. Nincs választásunk, el kell fogadni, hogy végig kell csinálni. Néhányunknak komolyan megterhelő iskolába járni. Nem csak a folyamatos megfelelés miatt, de a közösség miatt is.

www.usnews.com

Én sem kifejezetten szerettem suliba járni. Az állandó tanulás miatt szintén utáltam, viszont jó közösségbe kerültem, akiket szerettem. Így valamelyest elviselhető volt. Nálam a következőképpen zajlottak a dolgok: minden nap egy kihívás volt. Vagyis szinte a túlélésért ment mindig. Ha teljesítettem az adott napot, már jó voltam. Gondolom, nem én vagyok az egyedüli ezzel.

www.usnews.com34

Hogy ez hogy sikerült végül? Mindig volt valami célom. Valami egyéb dolog, ami lekötött. Mindenkinek ezt tudnám tanácsolni, akinek szintén gondot jelent túlélni a napot. Elfoglaltam magam valamivel. Ez szabadidős tevékenység volt, amit rendszeresen csináltam, és ez éltetett. Alig vártam, hogy vége legyen a sulinak és valami mással foglalkozhassak. Nálam ez többnyire kreatív játékokat/feladatokat jelentett. Mindig volt mit csinálni, ami ennyire lekötött, és szinte jutalomnak számított, mert teljesítettem a napot.

cel-4Számomra ugyanilyen volt a plusz oktatás. Hetente egyszer suli után ott maradtam és plusz órán vettem részt, ami filmekről, valamint képalkotásról szólt. Hiába tartozott az iskolai programok közé, én nagyon élveztem.

lead_960

Viszont fontos megjegyezni, hogy ezek a dolgok nem mehetnek a tanulás rovására. Legyenek céljaid, terveid suli utánra, de ugyanúgy készülj és tanulj. Csak akkor foglalkozz szabadidős tevékenységgel, ha kész vagy a kötelező dolgokkal.

dosomething

Ha még nincs olyan elfoglaltságod, amit suli után szívesen csinálsz, könnyen tudsz magadnak találni, csak fel kell tenned magadnak a kérdést. Miben vagy jó? Mi érdekel? Ha tudod a választ már van egy kiindulópontod. Szeretsz mozogni? Próbálj ki egy sportot. A kreatív dolgok érdekelnek? Alkoss valamit! Csak rajtad áll hogyan foglalod le magad az iskolaidőn kívül. Ha megtaláltad a számodra örömet jelentő tevékenységet, a sulit is sokkal könnyebb túlélni így.

 

Így éld túl, ha utálod a sulit!
Számodra megterhelő a suli?