Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Így érettségizett szóban a Középsuli sztárja!

Így érettségizett szóban a Középsuli sztárja!

Kajtár Korinna, a Középsuli sorozat sztárja is idén érettségizett, történelemből emelt szintű vizsgát tett. Nemrégen megejtette a szóbeli vizsgarészét, mi pedig megkérdeztük tőle, hogy a szóban tett vizsga milyen eredménnyel zárult. Emellett arról is kérdeztük őt, hogy hogyan érezte magát a sorozat második részének forgatásán.

Véleményed szerint mennyivel volt nehezebb emelt szinten érettségizni?

Én úgy gondolom, hogy akinek humán beállítottsága van, és szereti a történelmet, az egy kis idő ráfordításával simán megpróbálhatja az emeltet. Ugye itt mérlegelni kell, hogy pontilag melyikkel jár jobban az ember: egy magas pontú közép érettségivel vagy egy közepes emelttel. Én utólag már megbántam, hogy emelteztem, mert az ismeretlen tanárok sokkal jobban bírálnak, mint a sajátjaid. Igazából az ösztönzött az emelt töriérettségin, hogy tavaly a csapatommal harmadikak lettünk egy budapesti történelemversenyen, idén pedig elsők.

Milyen érzésekkel vágtál neki a napnak?

Annyira nem izgultam túl a dolgot, szerencsére én annyira nem vagyok izgulós típus. Nyilván volt bennem egy kis drukk, de alapvetően próbáltam a tanárom tanacsát megfogadni: csak nyugodtan és magabiztosan álljunk a dologhoz.

Mennyit készültél rá?

Igazából eleg szubjektív kifejezés, hogy sokat vagy keveset. Kinek mi. Fordítottam rá kellő időt azt hiszem, de nem tanultam a nap 24 órájában.

Szerinted neked hogy sikerült?

Szerintem meglesz az ötös. Bár szóbelin olyan tételt húztam (szovjet blokk válsága, rendszerváltás, német kérdés, európai integráció) amit nem szerettem volna, de próbáltam kihozni belőle a legjobbat. Majd meglátjuk.

Milyen témában kellett számot adnod?

Mint azt már az előbb említettem egy egyetemes XX. századi témájú tételt húztam. Lehetett volna rosszabb is mondjuk egy Zrínyi tétellel, de sajnos a kedvenceimet elkerülte a keze.

Hogy érezted magad a Középsuli második forgatásán? Milyen élményekkel
gazdagodtál?

Én sokkal jobban élveztem a második forgatást. Ez valószínű azért is lehet, mert már egy összeszokottabb csapatról beszélhetünk. Vicces, játékos, és szórakoztató nap volt. Habár elég melegünk volt, de állok elébe nagyon szívesen a többi forgatásnak is.

Mit üzennél a sorozat nézőinek?

Így a tanév derekán, még kitartást kívánok mindenkinek. Nézzétek a Középsuli következő részé.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share