Ezt nézed:  / Zsebpénz / Lottónégyes: pech vagy mázli?

Lottónégyes: pech vagy mázli?

Hétvégén elvitték az ötös lottó főnyereményét, ami egészen pontosan 5 milliárd 49 millió 127 ezer 895 forint volt. Négytalálatosból sem volt hiány, 52 ember gondolkodhat azon, hogy pechként vagy mázliként éli meg, hogy „csupán” alig több mint 2 millió forint üti a markát. Az OTP Bank és a Szeretlek Magyarország közös felmérése alapján az emberek többsége lekötné nyereményét. Te mihez kezdenél 2 millió forinttal?

 A válaszadók többségének első dolga lenne, hogy leköti nyereményét – derült ki az OTP felkérésére a Szeretlek Magyarország olvasói körében végzett májusi felmérésből. A kérdőívet kitöltők a négyesből emellett elsősorban tartozásukat fizetnék ki, a fennmaradó összegből pedig elmennének ünnepelni, valamint nagyobb értékű tárgyakat vásárolnának maguk és szeretteik számára. A felmérésből az is kiderül, hogy a többség optimistán állna a nyereményhez: az elszalasztott öttalálatos feletti sajnálkozás helyett inkább örülnének egy négyesnek.

Lássuk, mire költenének a kérdőívet kitöltők (1011 fő):

megtaki1megtaki2

Nem csak megtakarításra jutna a négyesből, derül ki a számokból. A válaszadók egyharmada a nyereményét legalább részben elköltené. A top öt költési cél a nyaralás (39%), az ingatlanvásárlás (37%), az autó, vagy más jármű vásárlása (36%), a ruházkodás (35%), valamint a lakás, ház felújítása (33%).

„A felmérés eredményei visszaigazolják a hivatalos, tavalyi Öngondoskodási Indexkutatásunkban kapott adatokat – mondta el Nyitrai Győző, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatója. „Fontos kiemelni, hogy a felmérés kitöltőinek csak 27%-a költené el nyereményét teljes egészében, tehát a többség legalább részben megtakarítana ebből az összegből. Ők igen helyesen úgy látják, hogy a lottónyeremény kiváló induló alapot képezhet további megtakarításaikhoz, melyet később havonta, rendszeresen gyarapíthatnak, így felkészülve a váratlan helyzetekre, valamint céljaik megvalósítására” – tette hozzá.

 

Persze nem mindenki kürtölné világgá a nyereményét: míg a válaszadók 57%-a elmondaná a közeli rokonoknak, barátoknak a jó hírt, a kitöltők egyharmada senkinek sem kötné az orrára a lottónégyesét.

Kép: imgkid.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share