Így kaphattok jegyet vizsga nélkül is a szóbeli érettségire

Rovat

Megosztás

Az oktatásügyi miniszter, Branislav Gröhling csütörtökön bejelentette, idén nem lesz klasszikus értelemben vett érettségi, a szóbeli vizsgák tekintetében sem.

Azt már tudjuk, hogy az írásbeli érettségi vizsgákat megtartják majd, de kérdés volt az is, miként fogják kivitelezni a szóbeli vizsgák megtartását a járványhelyzetben?

Az oktatásügyi miniszter ma bejelentette, hogy csak azokat a diákokat vizsgáztatják majd szóban, akik elégedetlenek az érettségi bizonyítványba kerülő, előzetesen megállapított érdemjeggyel.

A diákok az elmúlt négy évben megszerzett jegyek átlaga alapján kapják meg a végső értékelést az érettségi bizonyítványban.

Tehát az érettségi bizonyítványba kerülő jegy megállapításához figyelembe veszik az év végi értékeléseket, az összeset, amit az elmúlt négy évben kaptatok az adott tantárgyból, valamint a harmadik és a negyedik évfolyam félévi eredményeit is.

A végzős diákok május 12-ig megkapják az érettségi bizonyítványba javasolt jegyet, május 15-ig pedig jelezhetik, ha azzal nem elégedettek, és klasszikus szóbeli vizsgát tehetnek a jobb jegy érdekében.

Az intézkedés több ezer végzős diákot érint. A tanítás a középiskolák végzős évfolyamai számára május 7-én ér véget.

Így kaphattok jegyet vizsga nélkül is a szóbeli érettségire
Mit gondoltok erről előzetesen, megfelel ez a módszer?

Forrás: paraméter

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta