Győrfi Pál ezt üzente a Középsulisoknak

Rovat

Megosztás

Exkluzív interjút adott Győrfi Pál a Középsulisoknak. Többek között beszélt arról is, hogy nem kell tartani az írásbeli érettségiről, legalábbis járványügyi szempontból,  ahogyan elmondta azt is, hogy nem zavarják a róla terjedő mémek az interneten, amik az utóbbi időben elárasztották a közösségi média felületeket.

A szóvivő megköszönte a középiskolásoknak, nektek, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú szabályozásokat betartjátok, főként úgy, hogy értitek, hogy ezek a korlátozások elsősorban nem a ti védelmeteket szolgálják, mert a vírust ugyan elkaphatjátok, de a betegség ritkán lesz súlyos a 18 éven aluli fiataloknál. Viszont azzal, hogy segítetek, már így is számtalan életet megmenthettetek. Ezt Győrfi Pál most meg is köszönte nektek.

Mit gondol az online oktatásról?

A magyar digitalizációnak adott egy lökést ez a járványügyi helyzet. Az ország különböző pontjain mindenhol sikerült megvalósítani valamilyen formában és szinten az oktatást, így most nagyot léptünk előre a digitalizáció útján.

Mit üzen a most érettségiző fiataloknak?

Talán a legizgatottabbak most az érettségire készülők. Sokfajta hír elhangzik a sajtóban, ezért szeretném most a saját véleményemet elmondani! Nem kell félnetek! Ha május 4-én kezdetét veszi az érettségi, az azért lehetséges, mert szigorú óvintézkedéseket tesznek a biztonságotok érdekében. A döntéshozók a lehető legbiztonságosabb módszert dolgozzák ki értetek.

Mit szól ahhoz, hogy átütő népszerűséget hozott Önnek a koronavírus-kampány?

A tévében már húsz éve szerepelek rendszeresen a mentőszolgálat szóvivőjeként, de ebben az új helyzetben, ez az újfajta népszerűség engem is meglepett. Hozzá kell tennem, hogy ilyen offenzív, erőteljes kommunikációs kampány nem nagyon volt Magyarországon, így az benne a meglepő, hogy miközben én szabályokról és veszélyekről beszélek, a lakosság felől mégis pozitív visszajelzéseket és sok szeretetet kapott, nem negatív módon gondolnak rám. Talán most mindenki  érzi, hogy a szerepléseim célja az óvás és védés.

Mit gondolt az Önről gyártott mémekről?

Nekem nincs bajom azzal, ha humoros módon közelítenek a szerepléseimhez, még hasznosnak is érzem, mert a figyelmeztetések, mint a mossál kezet, maradj otthon köré szövődnek ezek a mémek, és azt gondolom, hogy szükség van a humorra ebben az időszakban, mert egy láthatatlan ellenséggel küzdünk. A humor, mint gyógyszer is működik, úgyhogy büszkén vállalom ezeket a mémeket.

 

Mémek forrása: kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta