Egy nagyon szuper finomság házi elkészítésének módját hoztam el nektek. Nem is gondolnád, de nagyon egyszerű chipset készíteni otthon is. Nem kell boltban megvenned több száz forintért, hiszen ennek töredékéért te magad is meg tudod sütni. Akár pár perc alatt is elkészülhetsz vele és egyszerű, mindenkinél megtalálható konyhai eszközökkel elkészíthető.
Kétfajta módszert írok le. Az első egy egyszerű, és tényleg villámgyors recept:
A burgonyát megmossuk, megtöröljük, majd egy szeletelő segítségével papírvékonyra vágjuk. A héját nem kell leszedni, hiszen így is tökéletes.
A szeleteket egy sütőpapírra tesszük, majd egy kis olívaolajjal vékonyan megkenjük, és ízlés szerint megsózzuk.
5 perc elegendő neki.
Akkor jó, ha elkezdenek pirulni. És máris kész!
A második módszer szinte ugyanaz, mint az előző, annyi különbséggel, hogy sütőt használunk.
A folyamat ugyanaz. Annyi különbség van, hogy előtte a sütőt 200 fokra kell előmelegíteni. Fontos, hogy ne egymásra tedd a szirmokat, hanem egymás mellé. Ne fedjék egymást! A sütési idő általában 10 perc, de ez sütőtől is függ. Szintén akkor lesz jó, ha elkezdenek barnulni. Különböző fűszerkészítményeket is használhatsz hozzá. Szintén ízlés szerint kikísérletezheted.