Így kezdődött az Educatio kiállítás

Rovat

Megosztás

Elkezdődött a három napos Educatio Kiállítás, melyre mi is kilátogattunk. Kíváncsiak voltunk, hogy nektek mi a véleményetek és mennyire tudtok kiigazodni a felsőoktatás útvesztőjében. Íme a tapasztalatok…

Első ránézésre a Kaposvári Egyetem tűnt a legkedveltebbnek volt, de hamar rájöttünk, hogy mi teszi vonzóvá a standot. Amikor közelebb értünk kiderült, hogy az egyetem saját Pannon Fehér nyuszija is részt vett a kiállításon, akivel fotózkodni is lehetett. Az egyetemen egyébként évtizedek óta folyik a nyúltenyésztés oktatása és kutatása.

fotó 1

A második legforgalmasabbnak tűnő stand a Corvinus Egyetemé volt. A sok hasznos tanácsot Klaudia, Péter és Anita osztották az érdeklődőknek. Elmondták, hogy életük legjobb döntése volt a Corvinusra jelentkezni, mert nagyon motiváló közösségbe kerültek. Van úgy, hogy nincs kedvük egy-egy tantárgyhoz, de a többiek mindig adnak annyi erőt, hogy végül sikerül belelendülni a tanulásba. Alapvetően nem könnyűek a vizsgák, de ha már felvettek, biztosan nem lesz gondod. Megtudtuk tőlük azt is, hogy a középiskolások kérdései alapján leginkább a matek és a felvételi ponthatárok keltenek riadalmat a Corvinusra jelentkezőkben.

fotó

A felvételizők közül többen a szakképzéseket választják. Fanni például egy olyan OKJ-s képzésre szeretne jelentkezni, amivel kapcsolatban nem talált info-t a kiállításon, de a BKF-et is megjelöli, így az ottani lehetőségekről tájékozódott. Hunor a BME gépész szakra jelentkezik és nagyon hasznosnak találta, hogy alkalma volt az egyetmistákkal személyesen beszélni.

fotó 2

Noémi és Andi szintén együtt érkeztek és elmondásuk alapján elégedetten térnek haza, mert nem volt alkalmuk nyílt napokon részt venni, így most minden info-t itt gyűjtenek be.

Educatio
Te milyen viszonyban vagy a továbbtanulás gondolatával?

fotó 3

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta