Grafikai fejlődés #2: The Sims, az életszimulátor

Rovat

Megosztás

Minden idők legeladottabb játéka a Will Wright által kifejlesztett The Sims, amely egy életszimulátor. Mit jelent ez?

Ebben a játékban magad irányítod az életed minden mozzanatát, meg kell tervezned mindennapjaid, irányítanod kell karaktered, intézni az ügyes-bajos dolgokat: evés, ivás, pisilés, munka, szórakozás, szerelem. Simednek vannak vágyai, álmai, életcéljai, amelyeket el kell érni, illetve félelmei is, amelyektől meg kell óvni őt.

A The Sims első részét még 2000-ben dobták piacra, és habár grafikai megoldásai kívántak kivetni valót maguk után, mégis népszerű lett.

Kép: Giantbomb.com
Kép: Giantbomb.com

 

Kezdetleges és csúnya bútorzat, kidolgozatlan grafikájú simek, és a grafikai minőségétől eltekintve az egyik furcsaság az az örökélet volt. Habár ez kiküszöbölhető volt: csak be kellett tenni egy szobába, kitörölni az ajtókat, és megvárni míg szépen lassan éhen-szomjan hal a sim. Persze baleset esetén, például tűzesetben meghalhatott a sim, ekkor jött is a kaszás érte.

A második részben ez már kiküszöbölhető volt: nemcsak ujjakat kaptak a simek, de véges életet is: csecsemő-, kisgyermek-, gyermek-, tinédzser-, felnőtt- és időskorra oszlott szét a simélet, amelynek utolsó szakaszának legvégén eljött a kaszás, és a másvilágra telepítette át a simet.

Kép: Modthesims2.com
Kép: Modthesims2.com

 

A második Simsben már sokkal élethűbb bútorokat kaptunk, illetve sokkal nagyobb is lett a választék már az alapjátékban is, nem beszélve a kiegészítők adta lehetőségekről. Velük változtak az évszakok, ráadásul még külön az  egyetemet is el lehetett végezni az egyik kiegészítő segítségével.

Kép: Kittenishgirl.net
Kép: Kittenishgirl.net

 

A harmadik Sims legnagyobb újítása, hogy nemcsak a saját házunkban tevékenykedhetünk, de már az egész lakóközösséget is láthatjuk, hiszen nem kell külön belelépnünk sehová, minden egy felületen történik.

Éppen ezért sokkal szabadabb a játék, grafikailag pedig már elérte azt a szintet, hogy valóban élethűen ábrázol a játékban mindent: épületeket, simeket, bútorokat, utakat, autókat, stb.

Kép: Fanpop.com
Kép: Fanpop.com

 

A negyedik rész, melyet kizárólag PC-n lehet megkapni, tavaly ősszel került forgalomba. Az elmúlt tizennégy évet ötvözve alkották meg a negyedik Sims-et, melyet továbfejlesztett simekkel élvezhetsz: egyedi megjelenésű, személyiségű, viselkedésű, intelligenciájú simekről beszélünk.

Fotó: Forbes
Fotó: Forbes

 

Borítókép: Tumblr

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta