Így kezelj egy konfliktust

Rovat

Megosztás

Egy-egy konfliktus sokszor könnyen eldurvulhat, de sok esetben akár veszekedéssé is fajulhat. A heves indulatoknak sose lesz jó vége, csak lelki, valamint fizikai sérülés lehet belőle. A konfliktus kezelést is meg kell tanulni, mert idővel belátod, hogy sokkal okosabb döntés valamit megbeszélni, mint hagyni az indulatokat szárnyra kelni.

Ovodai-konfliktus_2c77d5cad21968e07183852ec4e96354

Az életünk során rengeteg konfliktushelyzetbe kerülünk, ami próbára tesz minket. Egy feszült helyzetet azonban nem lehet megoldani kiabálással, mert az még több indulatot szül, ami még több feszültséghez vezet.

kislany_mogott_ket_lany_osszesug_rajz_1

A legfontosabb megtanulni helyén kezelni a dolgokat. Ha éles helyzet adódik, mindig fontos a higgadtság. Erőszakos viselkedéssel csak romlik a helyzet, és senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz belőle. A dolgok megbeszélésével viszont könnyen ki lehet alakítani egy egységes véleményt. Ez az, ami igazán működik. A másik fél megfélemlítésével a saját helyzetünket is rontjuk.

ket_ferfi_kotelet_huz_szakadek_folott

Nehéz higgadtnak maradni sokszor, de eredményesebbek lehetünk így. A környezetünk is a racionális érveket tolerálja jobban a heves érzelmekkel szemben. Ha valakivel problémád van, egyszerűen felhívod rá a figyelmét, majd türelmesen meghallgatod. Miután elmondta, amit akart, utána reagálhatsz rá. Fontos, hogy mindig tartsd meg a józan ítélőképességedet és ne használj olyan szót, ami sértő lehet a másikra nézve.

ujszo_1382511509773_25

Előfordulhat, hogy rossz szándékból támadnak neked, de akkor is te legyél az okosabb. Meg lehet szépen fogalmazni, hogy ezt értelmesen is meg lehet beszélni és nem kell kiabálni hozzá. A higgadtság és a józan ítélőképesség sokkal fontosabb, mert eredményekhez vezetnek, valamint egy közös megállapodásra lehet jutni indulatok nélkül, ezért inkább törekedjetek erre, bármennyire is nehéznek tűnik.

 

Így kezelj egy konfliktust
Voltál már konfliktus helyzetben?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta