Furcsa külföldi szokások

Rovat

Megosztás

Meglehetősen különbözőek vagyunk. Mások a szokások a különböző népek között. Azt, amit mi természetesnek veszünk, máshol lehet, hogy felháborodásra ad okot és ugyanez a helyzet fordítva is. A sokszínűség megmutatkozik a kultúránkban. Bepillantást nyerhetünk azonban mások szokásaiba és elcsodálkozhatunk, hogy mennyire különbözőek is vagyunk mi, emberek.

Furcsa lehet a bolgárok szokása, ott ugyanis a fejrázás igent jelent, és a bólogatás jelenti a nemet. Érdemes tehát erre odafigyelnünk, ha arra járnánk, mert akadhatnak belőle problémák.

A távol-keleti népek sajátja, hogy nem használnak zsebkendőt. Gusztustalannak tartják, ha valaki a zsebében hordja a saját orrváladékát. Az orrfolyást azonban egy egyszerűbb módszerrel oldják meg. Szipognak. Nem számít, hogy éppen ebédelnek, ez náluk természetes módja ennek. Ugyanez nálunk megbotránkoztatásra ad indokot.

Koreában egy általános népszokás, hogy csámcsogással, valamint hangos böfögéssel fejezik ki, ha egy étel ízlik nekik. Itthon ez ugye elképzelhetetlen, hiszen mi ezt inkább gusztustalan szokásnak tartjuk. Az ottani házigazda azonban zokon veszi, ha nem ilyen módszerrel nyilvánítjuk ki tetszésünket az étel iránt.

Indiában egy még különösebb szokás létezik. A nyilvános wc-k helyett inkább a természetben intézik el a dolgukat, mondván, hogy nem szívesen ülnek olyan helyre, ahova más már előttük ráült. Higéniai okok miatt a szabadban jobb elvégezni a dolgot.

Az Egyesült Arab Emírségben ugye nagyon szigorú szabályok vannak. A szerelmesek még csak meg sem csókolhatják egymást, mert szerintük ez illetlenség. Ebből már adódtak komoly problémák, ugyanis már több ember letartóztattak azért, mert meg merészelte csókolni a párját az utcán.

Furcsa külföldi szokások
Tapasztaltál már fura szokást?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,159RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta