Ezt nézed:  / Suli / Így lehetsz jobb matekból!

Így lehetsz jobb matekból!

A matek az a tantárgy, ami sokaknak okoz nehézséget. Kibúvó nincs belőle, az anyagot meg kell tanulni, de szerencsére vannak praktikák.

 

1: Ha nem értesz valamit ne lépj tovább, hanem vizsgáld meg alaposabban

big-ideas-math-common-core-7th-grade-online-textbook-help_141281_large

A legtöbb diák már az elején feladja. Ha nem érti meg, automatikusan tovább megy, hogy majd a következőt talán tudni fogja, de te ne így állj hozzá. Nézd meg alaposabban a feladatot, hiszen ha egy kis időt eltöltesz vele, magad is rá tudsz jönni a megoldásra.

A matematika egy olyan tárgy, amiben a leckék egymásra épülnek. Nem léphetsz tovább, ha nem tudod az anyagot, hiszen később még frusztráltabb leszel, mert nem fog sikerülni. Ezért tanácsos mindig az elején kezdeni. Ha megértetted az adott részt, csak utána lépj tovább.

2: Nézd meg alaposan, amit írtál, mert ebből is tanulhatsz

beautiful-math

Tanulj a példából! Ez a legegyszerűbb módja a matektanulásnak. Még azokat is nézd át, amik egyébként jól mennek. Ez nemcsak segít észben tartani a dolgokat, de növeli is az önbizalmadat. Így könnyen haladhatsz a könnyebbtől a nehezebbek felé.

3: Ne fejben old meg a feladatot!

Math TreeA leggyakoribb probléma, hogy nem írod le az apró lépéseket. Mindent írj le, hiszen a tanár is így tud követni téged! Minden apró kis számításnak jelentősége van. Ha csak fejben gondolkodsz, egy idő utána te magad is belezavarodhatsz.

4: Ha tanulsz, keress egy csendes helyet

tsHktkqTURBXy84YzdkNjVjYjI5MDViOTY4ZjgyMDlkOTkwMDZkOWFjYi5qcGVnkpUDADPNCILNBMmTBc0DFM0BvA

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy zenét hallgatnak, vagy bármilyen háttérzaj van. Kapcsolj ki mindent ilyenkor, hogy a feladatra tudj koncentrálni. A teljes figyelmedet erre szenteld, hiszen ez sokkal hatásosabb megoldás.

5: Ha valaki segítséget kér tőled, magyarázd el neki a legjobban

math-3

Ez akkor hasznos, ha többen is tanultok egy csoportban. Mindig lesz valaki, aki lemarad, vagy nem ért valamit. Ilyenkor segíts neki és a tőled telhető legjobb módszerrel magyarázd el neki. Ezzel nemcsak neki segítesz, hanem te is átismétled a dolgokat.

6: Ne használj tollat!

matek-fblead

Feladatmegoldás közben mindenki vét hibát. Ilyenkor korrigálni kell. A tollal az a baj, hogy vagy hibajavítót használsz, vagy áthúzod. Egy idő után már átláthatatlan lehet az egész, ezért inkább érdemes ceruzát és radírt használni.

7: Átláthatóság

e79463e893d8635c5cc3d2d207611879A feladat legyen átlátható! Ne sűríts túl sok mindent kis helyre. Inkább használj plusz papírt, de ne tömörítsd össze a feladatokat. Figyelj a külalakra, hiszen ezzel a magad dolgát is leegyszerűsíted.

8: Ne este kezdd el!

maths-problems-marilyn-ftr

Éjszaka ne állj neki matekozni! Ha fáradt vagy, úgy még nehezebb a feladatra koncentrálni. Akkor csináld, mikor kipihent vagy. Fáradtan csak elalszol fölötte.

 

Így lehetsz jobb matekból!
Szereted a matekot?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share