Így léptünk le a rossz munkahelyünkről

Rovat

Megosztás

Eljön az az idő, amikor belépsz a munka világába. A tökéletes állás megtalálásáig azonban sok-sok tévutad lesz, amikor elvállalsz dolgokat „miért ne” alapon vagy éppenséggel nem tudsz lelépni egy borzalmas állásból. Most bemutatunk pár sztorit, hogy ki hogyan élte meg a rossz munkahelyet és hogyan léptek ki onnan.

Hangzatos szöveg, ígéretesnek ígérkező összeg és még tapasztalat sem szükséges? Fantasztikusan hangzik, ha munkát keresünk. Azonban nem minden arany, ami fénylik. A munkahelyekre pedig ez hatványozottan igaz.

A legnagyobb probléma talán akkor van, ha szereted a munkát, amit csinálsz, de nem jók hozzá a körülmények, például túlterhelés, fizetetlen túlóra vagy hétvégi munkavégzés esetén. Így járt Anna is.

„Imádtam az állásom. Kreatív lehettem és ez nekem mindennél többet ért. Benn kellett maradnom még plusz néhány órát? Kit érdekelt ez akkor, legalább tényleg azt csináltam, amit szerettem. Még a hétvégén is boldogan mentem akárhová, ahová a főnököm mondta. Aztán egyre több lett a munka. Sokszor már hazavittem a feladataimat, csak hogy utol tudjam érni magam. Alig maradt szabadidőm és a végén már gyakran sírva fakadtam, amikor jött egy új e-mailem. Végül a barátaim tanácsára hagytam ott a helyet, akik végignézték, ahogy lefogytam 5 kilót és rászoktam a cigire. Azóta találtam egy olyan munkát, ami ha nem is ad annyi szabadságot, de sokkal több szabadidőm van mellette.”

Előfordulhat az is, hogy imádod az ott lévő embereket, de a munkát magát ki nem állhatod. Emma mesélte el, hogy ő hogy lépett ki innen.

„Annyira jó arcok voltak a munkatársaim. Sokszor mentünk el munka után bulizni, hogy aztán másnap arról dumáljunk egész nap. A munkám amúgy is monoton és unalmas volt, egyszerűen ki nem állhattam, de azért két beszélgetés között csináltam valahogy. Azért hagytam ott végül a helyet, mert ez a főnökömnek is feltűnt és egyre többet tett rám megjegyzéseket. Nem rúgott ki, mert én találtam helyette másik állást. Olyat, amit végre szeretek csinálni, akkor is, ha a munkatársaim nem olyan jó fejek. Ami a legjobb, hogy a régi helyről a mai napig összejárunk a csajokkal!”

Van az az eset is, ahol mindent és mindenkit utálsz, kivéve a fizetésed, mert az legalább jó. Peti emiatt maradt tovább egy olyan munkahelyen, amit nem kedvelt.

„Nagyon jó pénzt kaptam az informatikus melómért. Több évig csináltam, bár utáltam a helyet ahol dolgoztam, mert mindenki lusta volt. Úgy érzetem, hogy arányaiban én sem dolgozom meg a pénzemért, de azért jól esett minden hónap 10. napján a számlámon látni azt a bizonyos összeget. A főnökömmel se jöttünk ki valami jól, nem értettem a döntéseivel sosem egyet, ráadásul a kis főnök pofátlanul beszólogatott mindig. Végül felajánlottak nekem egy másik állást egy másik cégnél és én azonnal elfogadtam. Vissza se néztem.”

Te dolgoztál már olyan munkahelyen, amit szívből gyűlöltél?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta