Spórolás nyáron?

Rovat

Megosztás

A spórolás sosem könnyű, de nyáron aztán főleg nem. De még elmennél kicsit nyaralni vagy egy fesztiválra? Lássuk, miket tudsz tenni! 

Ha van nyári munkád, szuper vagy, mert így sokkal könnyebben félre tudsz rakni, de ha nincs, akkor is próbálj leleményes lenni, kérdezgess körbe a környéken, hátha van valaki, idősebb szomszéd, ismerős, akinek pár ezer forintért tudsz segíteni valamilyen munkában. Keresd a lehetőségeket, nagyon sok alkalmi diákmunka van, amit el lehet vállalni, és tudsz egy kis pénzt keresni vele.

Ha már van egy kis pénzed, de úgy érzed csak folyik ki a kezedből, akkor a következő tippek közül válassz, a spórolásodhoz.

Először is tűzd ki a célt, amire gyűjtesz, akár akaszd ki a faladra, írd le több helyre kis papírkákra, hogy mindig szem előtt legyen. Figyelj oda, hogy mire költesz a hétköznapokban, lehet, hogy egy menő kávéval kevesebbel egy nap már pár hét alatt összejön az áhított programodra a pénz? Talán túl sokszor eszel kajáldákban? Inkább egyél otthon és a pénzt, amit elköltöttél volna, rakd el egy külön kis borítékba, üvegcsébe.

Ha bármit vásárolni szeretnél magadnak, ékszert, ruhát, cipőt, ne vedd meg azonnal. Várj egy-két napot, és ha még mindig nagyon szeretnéd, csak akkor vedd meg. Közben pedig gondolj arra, hogy el tudnád rakni ezt a pénzt arra a hőn áhított programra, amire mennél. Ennyi áldozatot biztos megér a dolog.

Bármilyen programról is van szó, nézzetek utána a kedvezményeknek! Nagyon sok helyen van diákkedvezmény, esetleg olyan lehetőség, hogy ledolgozhatod a program árát az adott helyen. Vagy ha közösen utaztok, dobjátok szét a benzinköltséget, főzzetek együtt, és így biztos, hogy olcsóbban kijön a nyaralás.

fotó: igenelet.hu

Fotó: bekesmmk.hu

Spórolás
Te jól tudsz spórolni?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta