Ezt nézed:  / Suli / Így oszd be az idődet, hogy mindenre jusson belőle!

Így oszd be az idődet, hogy mindenre jusson belőle!

Dolgozat, suli utáni elfoglaltságok, különórák, barátok, buli, edzés. Időbeosztási trükkök nélkül szinte kivitelezhetetlen ennyi dolgot összezsúfolni egy napba! 

1. Tervezz meg mindent előre!

Akár pénteken, akár vasárnap este, de gondold végig, mi lesz a következő héten, lesz-e dolgozat vagy felelés, esetleg valami szuper kis buli. Ha előre megnézed ezeket, össze is tudod írni, hogy miket szeretnél megcsinálni az adott héten, és nem kell hétfőn fejvesztve összeszedned a gondolataidat, hogy mit is kell csinálnod.

2. Óráról-órára.

Ez az időbeosztási tipp nekem sokat segített, amikor valami nagy témazárót írtunk, vagy egyszerűen nagyon zsúfolt volt a napom. Egyszerűen fogj egy papírt, vagy ha van naptárad, az még jobb, írd le óráról-órára, akár percre pontosan, hogy miket fogsz aznap csinálni.

Írd le, mikor fogsz kelni, mikor reggelizel, oszd be, hogy mikor kezdesz tanulni és mikor tartasz szünetet. Így biztos nem fogod halasztgatni és elcsúsztatni a kötelezettségeidet és még ha hamarabb végzel, több időd marad arra, amire szeretnéd.

3. Suli után rögtön!

Én is utáltam, hogy amint hazaértem a suliból, rögtön nyaggattak, hogy csináljam meg a házimat, de igazából egy kicsi pihenés után sokkal jobb volt azonnal megcsinálni, letudni ezeket a kötelező dolgokat. Plusz még jobban meg is maradt a fejemben a tanulnivaló, mert még friss volt az anyag. Utána pedig nincs az, hogy nyomaszt, hogy még mit kéne megcsinálni és szórakozhatsz ameddig csak akarsz!

4. Inkább reggel, mint este?

Sokkal jobb érzés, ha előtted az egész nap, szabad vagy és már megcsináltad, amit meg kellett. Ezért én a reggelek híve vagyok, minél hamarabb kész vagyok a dolgokkal, annál jobb! Akár egy csésze kávé vagy tea mellett teszed ezeket, tuti, hogy utána könnyedebben megy majd a napod.

Még több időbeosztási tippet találsz ebben a videóban! 

Fotó: huffingtonpost.com

Fotó: beta.latimes.com

Időbeosztás?
Te használsz naptárat?