Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Így segíthetsz a szüleidnek a koronavírus miatti helyzetben

Így segíthetsz a szüleidnek a koronavírus miatti helyzetben

A koronavírus veszélye miatt a kormány elrendelte, hogy hétfőtől zárva tartsanak az iskolák, a tanulókat pedig otthon maradásra kérték. Az eddigi ismeretek szerint, a vírus gyerekekre nem jelent komoly veszélyt, ám az idősebb korosztály számára igen. Így felmerül a kérdés, hogyan segíthetünk a szüleinknek ebben a nehéz időszakban?

A higiénia az első

A legtöbb, amit most tehetsz, ha betartod az alapvető higiéniai szabályokat! Gyakran és alaposan moss kezet, kerülöd a nyilvános helyeket, tüsszentés esetén pedig használj zsebkendőt! Ezekkel nemcsak magadat, hanem szüleidet is véded egy esetleges fertőzéstől.

Az együttlétből hozzátok ki a legtöbbet!

Bár a huzamosabb otthonlét frusztrálónak tűnhet elsőre, de nem kell, hogy az legyen! Dobj be ötleteket a szüleidnek, amivel elüthetitek az időt, például társasozzatok, nézzetek meg együtt egy filmet, vagy böngésszétek át a családi fotóalbumot. Garantáltan maradandó élményben lesz részetek.

Segíts be az otthoni teendőkbe!

Főzzetek együtt, próbáljatok ki új recepteket vagy akár nekiállhattok a lakás újradekorálásának is. Ez most a legjobb alkalom, hogy átválogassátok a régi könyveket, ruhákat, DVD-ket vagy csak csináljatok együtt egy alapos takarítást. A lakás is megtisztul, és legalább a napi testmozgás is teljesül.

Maradj otthon és foglald el magad!

Előfordulhat, hogy a szüleidnek is szükségük van arra, hogy átgondolják a jelenlegi helyzetet. Ilyenkor használd ki a lehetőséget, hogy megnézd a kedvenc filmed vagy egy részt a kedvenc sorozatodból, hogy nekik is legyen egy szusszanásnyi pihenőjük, amíg magukkal foglalkozhatnak. Fontos, hogy ez az időszak nem a bandázásról szól, maradj otthon, és online tartsd a kapcsolatot a haverokkal. ITT találsz még tippeket!

Légy megértő!

Olyan időszak ez, ami próbára teszi az embert, előfordulhat, hogy a szüleiden is feszültséget, idegességet észlelsz. Próbálj megértő és támogató lenni, számukra is nehéz ez az időszak. A legtöbbet azzal teheted, ha türelmesen fordulsz feléjük.

Tedd fel a kérdéseidet!

Rendben van, hogy tele vagy kérdésekkel! Ne hagyd, hogy ezek nyomasszanak. Bátran fordulj a szüleidhez, ha a koronavírussal vagy a jelenlegi helyzettel kapcsolatban kérdéseid lennének, biztosan igyekeznek majd legjobb tudásuk szerint válaszolni neked.

Maradj pozitív!

Tudom, ez a legnehezebb ilyenkor, de a legtöbbet azzal tehetünk, ha nem esünk pánikba és nem a dolgok rossz oldalára figyelünk. Ez most egy ilyen időszak, de ez is el fog múlni, erre kell gondolni. Addig is, fel a fejjel!

„Nagyiméknak segíthetek valahogy?”

Mivel a koronavírus leginkább az idősebb korosztály számára veszélyes, így most a velük való kontaktust csökkenteni kell, valamint kerülni a puszit, kézfogást, ölelkezést. Amit tehetsz, hogy segítesz elintézni nekik a bevásárlást, vagy ha szükséges, kiváltod a gyógyszereiket. A higiéniai szabályokról azonban ekkor se feledkezz meg! Ha pedig távol élnek tőletek, hívd fel őket minél gyakrabban, jól fog esni nekik, hogy gondoltál rájuk.

@kozepsuliMindenki maradjon otthon és tanuljon!!! ##maradjotthon ##covid19♬ eredeti hang – kozepsuli

GIFek forrása: giphy.com

Dóri

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share