Így szerezhetsz svájci és angol diplomát!

Rovat

Megosztás

Gondolkoztál már külföldi továbbtanuláson? Tudod milyen lehetőségek vannak, hogyan juthatsz ki? Szívesen tanulnál esetleg egy síközpont közepén úgy, hogy már iskola alatt is dolgozhatsz és akár a tandíjadat is megkeresed? Svájcban például diákként kb. 600 ezer forintnyi összeget fogsz keresni havonta.

A svájci HTMI turizmus, hotel menedzsment képzése mind az első diplomások, mind a mesterképzésre jelentkezők számára különleges lehetőség és a lehető legjobb választás! Magyaroknak még kedvezményt is adnak. Magyarországon az Oxford Oktatási Központ a svájci HTMI képviselője. A részletekről a cég ügyvezetője, Busa László beszél.

Mi az a HTMI, és kiknek lehet érdekes?

A HTMI, vagyis Hotel and Tourism Management Institute, egy Svájcban működő privát iskola, ahol a nevéből is adódóan elsősorban olyan diákokat várnak, akik turizmushoz, hotel menedzsmenthez, vendéglátáshoz kapcsolódó területeken szeretnének nemzetközileg is elismert végzettséget szerezni.

Miért éppen Svájc?

Svájc sok mindenről híres, pl. a csokiról, az óráról, a bankjairól, de sokan nem is tudják, hogy mennyire híres a turizmushoz kapcsolódó felsőoktatásáról is.  Nagyon sok ötcsillagos hotel vezetője Svájcban végzett vagy Svájcban szerzett  gyakorlatot.

Az iskola csak a végzős középiskolásoknak szól?kép_pr_cikkhez3

Nem, az elsődiplomás képzések mellett sokféle mesterképzésből lehet válogatni, ráadásul a mesterképzések elkezdésének nem feltétele a turizmus-vendéglátás diploma, hanem bármilyen magyar akkreditált felsőfokú diploma elegendő.

Milyen nyelven folyik az oktatás?

Angolul. Az iskolában a világ kb. 40 országából vannak diákok, illetve a tanárok nagy része is angol anyanyelvű. Emiatt optimális a felsőfokú angol nyelvtudás, de minimális követelmény a középfokú (B2) nyelvismeret.

Olyan ott tanulni, mint egy magyar egyetemen?

Nem, teljesen más. Különlegesség, hogy minden évben fél évet tanulnak a diákok a kampuszon, és fél évet dolgoznak 4 vagy 5 csillagos svájci hotelekben, ahol fizetést is kapnak.  Miután Svájcban a diákoknak 2300 CHF /hó a garantált bér, ezért 6 hónap alatt elég szép összeget meg lehet takarítani, amivel tudják fedezni a következő tanév költségeinek nagy részét.

kép_pr_cikkhez2

Az elméleti félév is eltér a Magyarországon megszokottól, mert hangsúlyozottan gyakorlatias képzést nyújt: a diákok nagyon sok rendezvényt szerveznek, konkrétan átlagosan heti kettőt.  Ezek lehetnek tehetségkutatók, esküvők, ill. a legexkluzívabb rendezvény a Nemzetközi Est, ahova legutóbb 12 nagykövet jött el. Ilyenkor minden a diákok feladata, a meghívók elkészítésétől a menüsoron keresztül, a szórakoztató programok előadásáig.

Mindenkinek van feladata, és a tanárok aszerint pontoznak és osztályoznak, hogy az adott feladatot mennyire sikerült elvégezni.  Szóval elsőben nincs biflázás és izgulás a félévi vizsgákon.

Ha jól tudom, Svájcban több hasonló iskola várja a diákokat, miért éppen a HTMI?

A HTMI az egyetlen olyan svájci hotel menedzsment iskola, amely magyaroknak kedvezményt ad a tandíjából. A diákok és tanárok aránya nagyon kedvező, kevés diák jut egy tanárra. Kiemelkedik abban is, hogy tanárai többsége angolszász, és sokan közülük az iparágban dolgoztak vezetői pozícióban, így a tapasztalataikat meg tudják osztani a diákokkal. Ez kicsit más, mintha a hallgatók tankönyv alapján tanulnának kizárólag.

https://www.youtube.com/watch?v=X0U9a1Hxggk

Egy magyar diákot 0.47-től láthattok a videóban.

Svájcon belül hol van az iskola?

Luzern mellett, egy sí központ közepén, Sörenberg városkában.  A diákoknak nem kell sokat utazni a szállásról az iskolába, minden egy helyen van, a kollégium az emeleteken, a tantermek a földszinten. A diákok teljes ellátást kapnak és biztosításuk is van. Ez mind része a tandíjnak.

Mit lehet kezdeni az itt szerzett végzettséggel?

Három fő szakirány van: Hotel management, Rendezvényszervezés és Konyhaművészetek.

A tanulmányok során a diákoknak lehetőségük lesz egy ötcsillagos szálloda minden részlegét kipróbálni, és el tudják majd dönteni, hogy számukra mi a szimpatikus. Azok is megtalálják a számításukat, akik nem hotelben szeretnének dolgozni, hanem pl. egy rendezvényszervező cégnél, vagy később chefek szeretnének lenni egy előkelő hotelben. A szemeszterek alatt a diákok elsajátítják a vállalkozási ismereteket is, így akik saját céget alapítanának a diploma megszerzése után, szintén sikerrel belevághatnak terveik megvalósításába.

Hol lehet több információt kapni és jelentkezni?

Az Oxford Oktatási Központ (www.oxford.hu) honlapján minden elérhetőségünk rajta van, nyugodtan lehet minket kérdésekkel bombázni, aki pedig szívesen felkeresné az iskola honlapját, a www.htmi.ch címen éri el.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta