Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Így találkozott egy koreai nő 7 éves halott kislányával

Így találkozott egy koreai nő 7 éves halott kislányával

A dél-korei Jang Ji-sung négy évvel ezelőtt, 2016-ban veszítette el akkor hét éves kislányát: Nayeon-t, aki egy gyógyíthatatlan betegségben halt meg. Három évvel később az édesanya újra találkozhatott halott kislányával.

Egy dokumentumfilm számára – MBC: I Met You -, három évvel később lehetővé tették az anya számára, hogy újra találkozhasson lányával, méghozzá a virtuális valóság terében. A most február elején bemutatott filmen nyolc hónapokon keresztül dolgozott egy csapat, méghozzá egy élő kislányt is bevonva, hogy tökéletesítsék Nayeon alkatát és mozgását, a hangja és az arc mimikája mellett.

A találkozásra egy stúdióban került sor!

Míg Jang (az édesanya) egy hatalmas zöld képernyő előtt áll, VR fejhallgatót, szemüveget és kesztyűt viselve, addig a család többi tagja kívülről figyeli az eseményeket. Abban a pillanatban, hogy Nayeon (kislány) feltűnik a térben, az anyja sírni kezd. A sokszori próbálkozást követően, hogy megölelje, beszélgetnek, majd egy szülinapi partit is tartanak, ahol a tortán lévő gyertyákat is meggyújtják.

A virtuális feltámasztásnak köszönhető találkozást itt láthatjátok!

Egy gyermek elvesztése a szülő számára  hatalmas trauma, feldolgozhatatlan veszteség. Vajon, egy a virtuális valóságban megjelenített találkozás a már elvesztett, szeretett személlyel megnyugtató emléket hagy maga után, vagy csak tovább fokozza a ragaszkodást hozzá ezáltal?

 Az édesanya számára ez maga volt a paradicsom!

Nayeon mosolyogva köszöntött, s bár nagyon rövid ideig találkozhattam vele, az igazi boldogságot okozott. Azt hiszem, ezt volt az álmom, amit mindig is akartam – mondta Jang a VR találkozásáról az Aju Business Daily-nek.

Elképzelhető, hogy a digitális átörökítés lesz a jövő? A mi hagyatékunk az lesz a gyermekeink számára, hogy virtuális formában megőrizhetnek minket? Akkor találkoznak velünk újra és újra, amikor csak szeretnének? Gátolja ez a szeretett személytől való megválást? Vagy éppen, hogy megkönnyíti?

Rengeteg kérdés merül fel ennek a technikai újításnak köszönhetően. Ugyan alternatív temetkezési módokat már ismerhetünk, mint a korallzátony-temetés (ami mesterséges telepítést jelent), a zöld temetést (ami a környezetben is lebomló anyagokat takar), vagy éppen az élői tort (ahol a haldokló, ám még élő személytől búcsúzik a család), de ez is a jövő lenne?

Majd az idő dönti el. Ahogyan arról is mindenki maga dönthet, hogy él-e az új felkínált lehetőséggel!

Forrás: FuturismAju Business Daily

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share